Tahko mökit ja majoitus 2024 – Täältä ihana mökki edullisesti!

tahkon laskettelurinteet

Tahko on Suomen suosituimpia lomakohteita ja sieltä löytyy hyviä mökkejä vuokrattavaksi. Voit valita pienimmän ja yksinkertaisen mökin ja suuren luksusmökin väliltä. Tahkolla on kattava valikoima erilaisia mökkejä ja ne sopivat jokaiseen budjettiin.

Täältä löydät ihanan mökin Tahkolta

Tahko mökit

Tahkolta löytyy paljon ihania mökkejä. Suurin osa mökeistä sijaitsee lähellä alueen palveluita, mistä on lyhyt kävelymatka rinnekeskukseen, ravintoloihin, kauppoihin ja muihin aktiviteetteihin. Tahkolta löytyvät tunnelmalliset kelomökit, alppitalot ja perinteiset lomamökit. Tahko on myös kesäisin aktiivinen ja houkutteleva lomakohde ja sieltä löytyy viihtyisiä järvenrantamökkejä.

Tahko majoitus

Tahkolla majoituksen voi valita yli 8600 vuodepaikan ja lähes 1000 kohteen joukosta. Majoituksen voi valita keskustan sykkeestä, hiljaisuuden keskeltä, rinteiden juurelta, latujen varrelta, rannalta, ulkoilureittien vierestä tai golfkentän laitamilta.

Tahko mökit talvilomalle

Talvinen Tahko on tunnettu laskettelurinteistään. Alueella on murtomaahiihtolatuja, moottorikelkkareitistö, retkiluistelurata ja merkittyjä luontopolkuja patikointiin, lumikenkäilyyn ja maastopyöräilyyn.

Tahkon lomakylässä on paljon vuokrattavia mökkejä. Lähellä Tahkon laskettelurinteitä sijaitsevat mökit tarjoavat monipuoliset palvelut ja mahdollisuuden rentouttavaan ja hauskaan lomaan.

Mökit ovat tilavia ja hyvin varustettuja. Niissä on yleensä televisio, langaton internet ja kaikki tarvittavat mukavuudet.

Mökkien hinnat vaihtelevat riippuen siitä, minkälaisen mökin haluaa.

Mökki kesäksi Tahkolta

Tahkolla on kesällä paljon vuokrattavia mökkejä. Mökeissä on yleensä kaksi tai kolme huonetta, keittiö, suihku/kylpyamme, kaasuliesi, jääkaappi, astianpesukone ja mikroaaltouuni.

Mökeissä on usein terassi tai parveke, josta voi ihailla näkymiä. Mökin lähellä voi käydä uimassa ja nauttia alueen muista palveluista kuten kahviloista ja ravintoloista. Tahkolla on kesäisin paljon ohjelmaa ja erilaisia aktiviteetteja.

Tahkon lähellä on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä ja museoita.

Tahkon aktiviteetit

Tahkon tarjoamat aktiviteetit vaihtelevat vuodenajasta ja tapahtumista riippuen. Tässä on esimerkkejä vaihtoehdoista:

 • Laskettelu ja lumilautailu
 • Hiihto ja alppi-hiihto
 • Lumikenkäily ja maastopyöräily
 • Golf 
 • Keilailu
 • Veneily ja kalastus
 • Metsästys
 • Melonta ja melontaretket
 • Pyöräily ja köysikiipeily
 • Suunnistus ja retkeily
 • Kävely ja patikointi
 • Sukellus ja snorklaus
 • Kylpylä
 • Sauvakävely

Usein kysyttyä:

Tahko

Tahko on tunnetaan laskettelurinteistään, vaellusreiteistään ja upeista näkymistä Tahkojärvelle. Se on loistava kohde sekä aloittelijoille että kokeneille hiihtäjille. Lomakeskuksessa on erilaisia aktiviteetteja, ​​ravintoloita, baareja, kauppoja sekä golfkenttä ja paljon ulkoilumahdollisuuksia. Kesäkuukausina lomakeskus on täydellinen paikka rentouttavalle lomalle.


Tahko majoitus

Mökki, hotelli vai kenties huoneisto? Tahkolla voi majoituksen valita yli 8600 vuodepaikan ja lähes 1000 kohteen joukosta.

Tahko majoitus


Tahko rinteet

Tahkolla on yhteensä 25 rinnettä. Käytössä on 13 hissiä ja rinteitä on kaikentasoisille laskijoille. Tahkolla on kaksi laskettelurinnettä, jotka ovat erityisen suosittuja aloittelijoiden keskuudessa. Tahkolla on myös  iso lasten alue, jossa lapset voivat harjoitella vapaasti.


Tahko ravintolat

Tahkolla pääsee nauttimaan monenlaisesta herkuista. 

Tässä viisi suosittua ravintolaa:

 1. Ravintola Rehti
 2. Ravintola El Monte
 3. Hillside, Tahko
 4. Cervina Ristorante & Lounge / Lago Cafe & Bistro
 5. Ravintola Riemu

Tahkovuori

Tahko on aktiivinen hiihtokeskus ja ympärivuotinen lomakohde keskellä Suomea, Kuopion vieressä. Huippuluokan laskettelurinteet, rauhoittava järviluonto, monipuoliset palvelut ja aktiviteetit ovat suurin syy suosioon.

Tahkovuori Wikipediassa


Tahko hissiliput

Tahkon hissiliput voi ostaa rinteestä.Majoitus Tahko

Tahkon alueella on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi mieleisimmän.

Tahko majoitus


Tahko juhannus

Tahko juhannus on Suomen suosituimpia tapahtumia ja se järjestetään joka vuosi juhannuksena. Tahko juhannuksessa lavalle nousevat kotimaiset eturivin artistit.


Tahko ladut

Tahkolla hiihdetään kauniiden maisemien keskellä, mutta kuitenkin palveluiden äärellä. Ladut lähtevät keskeisiltä paikoilta, joten hiihtämään pääsee helposti suoraan majoituskohteista tai pysäköintialueelta.

Alueen latuverkosto kiemurtelee pelloilla, metsissä, Syvärin jäällä ja Nipasen korkeimmilla kohdilla. Valittavana on useita eri mittaisia ja -tasoisia latuja. Hiihtolatuja on yhteensä noin  67 km, joista valaistuja on noin 20 km.


Tahko golf

Tahko Golf on maailmanluokan golfkenttä, joka sijaitsee upealla paikalla. Kenttä on  18-reikäinen par 72, jonka on suunnitellut kenttäarkkitehti Reima Välimäki. Kenttä tarjoaa mielenkiintoisia ​​haasteita kaikentasoisille golfaajille ja nautinnollisen golfkokemuksen. Kentällä on ravintola, baari, pro shop, driving range ja harjoitusviheriö.


Tahkon portaat

Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017. Portaat alkavat Ravintola Tirolin terassilta, josta menee polku metsän siimekseen ja sieltä portaiden alkuun. Huipulla palvelee kaksi rinneravintolaa, Pehkubaari ja Panorama Bar.

Tahkon portaissa on 1054 porrasta, niihin ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita. Nousua tulee yhteensä noin 800 metriä. Jos nouset koko reitin portaiden kautta Tahkon huipulle, kertyy matkaa noin kilometri.


Mitä lomamökiltä halutaan?

Lomamökiltä halutaan siisteyttä ja toimivuutta. Lapsille sopiva matala hiekkaranta nostaa sen suosiota. Mökin on hyvä olla palveluiden lähellä.

Mökiltä odotetaan korkeaa varustelutasoa ja esimerkiksi palju nostaa kysyntää erityisesti talvella.


Mökkien eri sesongit?

Talvella kiireisin mökkisesonki alkaa helmi-maaliskuussa ja loppuu pääsiäisen jälkeen. Kesän pääsesonki alkaa juhannuksena ja se jatkuu elokuun puoleen väliin saakka.


Millainen on suosituin vuokramökki?

Suosituin vuokramökki on talviasuttava, mukavuuksiltaan modernia kotia vastaava, mistä löytyy kaikki kodin mukavuudet.


Mökin sijainti?

Mökin sijainti on mökin vuokrauksen tärkein yksittäinen tekijä. Matkaa mökille saa olla korkeintaan 400 kilometriä, viikonloppuvarauksissa 250 kilometriä.


Mitä mukavuuksia mökiltä vaaditaan?

Nykyisin halutaan omakotitalon mukavuudet, joista tärkeimmät ovat suihku ja wc, astiapesukone ja kodin elektroniikka.


Mitä vuokraajat edellyttävät lomamökiltä?

Mökiltä edellytetään siisteyttä ja toimivuutta. Pihapiiri on kesällä yhtä tärkeä kuin itse mökki. Siisti mökki, jossa on hoidettu pihapiiri ja lapsille soveltuva ranta.


Lomamökin vuokraajan muistilista (ennenkuin varaat mökin Tahkolta)

Mökin valinnassa kannattaa kiinnittää huomio ainakin seuraaviin seikkoihin:

 1. Mökin sijainti?
 2. Mitä palveluita mökin läheisyydessä on?
 3. Mökin koko?
 4. Kuinka monta henkilöä mahtuu majoittumaan?
 5.  Onko mökki sähkö vai puulämmitteinen?
 6. Onko mökin ympäristö lapsille turvallinen?
 7. Lemmikkieläimet?

Mökkien varustelutaso?

Mökkien varustetaso kannattaa selvittää tarkasti, jotta osaa varautua oikein. Aina kannattaa kysyä jos jokin asia tuntuu epäselvältä. 


Majoittujien lukumäärä?

Mökkiä vuokratessa on hyvä tarkistaa kuinka monta ihmistä sinne mahtuu majoittumaan. 


Mökin varaaminen?

Varatessa kannattaa määritellä tarkasti vuokraehdot, vuokran suuruus ja mahdollinen ennakkomaksu ja peruuttamista koskevat seikat.

Varaus vahvistetaan ennakkomaksulla.Vuokraaja saa yleensä varausvahvistuksen, jossa on mökin vuokraajan yhteystiedot, tilisiirtolomake vuokran maksua varten sekä ajo-ohjeet ja tieto siitä miten mökin avain luovutetaan. 


Mökin hinta?

Sesonkiaikaan perusmökki maksaa 400–500 euroa/viikko. 3–4 tähden mökit maksavat 750–800 euroa/ viikko.

Tasokkaan mökin saa kesällä viikoksi 900 eurolla. Hintataso vaihtelee varustelutason ja mökin koon mukaan.

 Kesällä kallein sesonki on juhannuksesta elokuun puoleen väliin saakka. Halvimmillaan mökin voi saada viikoksi 400–500 eurolla, ja kalleimmat maksavat tuhansia euroja. Jos viikkoon ei ole varaa, voi mökin vuokrata vaikkapa viikonlopuksi.

Täältä löytyvät Tahkon parhaat mökit

Lue myös:
Himos mökit ja majoitus 2023 – Täältä ihana mökki edullisesti

JAA ARTIKKELI