Sijoittajien Nordnet kokemuksia 2024 – Nordnet rahastot ja osaketilit

Mistä domain, domainhotelli ja hostingpalvelu

Nordnet on Pohjoismaiden suosituin osake- ja rahastovälittäjä. Suomessa palvelua käyttää yli 421 000 sijoittajaa (maaliskuu 2021, Nordnettab.com). Palvelun ansiosta sijoittaminen on nykyisin helpompaa kuin koskaan.

Nordnet on erityisen suosittu, koska se tarjoaa ilmaisen arvo-osuustilin ja osakesäästötilin. Kuka tahansa voi aloittaa sijoittamisen rahastoihin, osakkeisiin tai niiden johdannaisiin.

Toinen syy suurelle suosiolle on, että voit ostaa tai myydä osakkeita Nordnetin osakesäästötilin sisällä ilman veroseuraamuksia. Tilille voi siirtää enintään 50 000 euroa ja verot maksetaan vasta sitten, kun rahat nostetaan pois tililtä. Voitoista ei tarvitse maksaa vuosittain veroja, joten sijoituksesi arvo kasvaa nopeammin.

Tästä artikkelista löydät suomalaisten Nordnet kokemuksia ja paljon rahanarvoista tietoa. Jos haluat aloittaa sijoittamisen heti, se onnistuu tästä Nordnet

Miksi Nordnet on Suomen suosituin sijoitusalusta?

Nordnet on perustettu 1996 Ruotsissa ja sillä on Pohjoismaissa jo yli miljoona asiakasta. Suomessa käyttäjiä on yli 421 000. Suosiolle on monta syytä:

– Arvo-osuustilin ja osakesäästötilin avaaminen ja ylläpito ilmaista

– Nordnet markets -kaupat (yli 100 euroa) ilman välityspalkkioita

– Rahastot ilman merkintä- ja lunastuspalkkioita

– Pörssiosakkeet ilman säilytysmaksuja

– Palvelu selkeä ja helppokäyttöinen

– Suomenkielinen asiakaspalvelu

– Uuden asiakkaan ja aktiivisen treidaajan edut

– Monipuoliset sijoituspalvelut (osakkeet, optiot, rahastot, warrantit, ETF)

– Ilmainen mobiilisovellus salkunhoidossa

– Laadukas varainhoitopalvelu (private banking)

– Mahdollisuus automaattiseen kuukausisäästämiseen

– Kotimaiset ja kansainväliset sijoituskohteet

– Mahdollisuus aloittaa säästäminen lapselle tai lapsenlapselle

– Monipuoliset työkalut sijoittamiseen

– Laadukas veroraportointi asiakkaan puolesta

– Edullinen kaupankäyntiluotto (sijoitussalkku vakuutena) korko 0,99 % vuodessa

– Opi ja inspiroidu sijoittamisesta -osio (videomateriaalit, Rahapodi podcastit ja Nordnet Blogi)

– Shareville – 250 000 asiakkaan sijoitusverkosto (Nordnetin käyttäjien some)

Kaikki nämä seikat yhdessä varmistavat sen, ettei parempaa suomenkielistä sijoituspalvelua löydy mistään.

Nordnet hinnasto ja välityspalkkiot

Nordnetin välityspalkkio riippuu asiakassuhteesta ja tehtyjen kauppojen määrästä.

Jos käyt kauppaa aktiivisesti välityspalkkio on 0,055 % (active trader). Osake – tai rahastosalkun avaaminen on maksutonta.

Tässä on voimassa oleva hinnasto.

Avaamalla Nordnet tilin tästä, saat ensimmäiset 2 kuukautta tason 1 hinnalla! 

Nordnet rahastot

Osakesijoittamisen tai rahastosäästämisen aloittaminen Nordnetissä on helppoa. Tarvitset vain verkkopankkitunnukset. Omasta pankista voit siirtää rahaa Nordnet-tilille ja aloittaa kaupankäynnin heti.

Nordnet osakesäästötili

Voit tehdä suoria osakesijoituksia ympäri maailman. Saat käyttöösi osakkeiden hintakehityksen ja tärkeimmät uutiset sekä tiedotteet.

osakesäästötili

Nordnet Indeksirahasto Suomi

Nordnet Indeksirahasto Suomi (entinen Nordnet superrahasto Suomi)
on Suomen markkinoille sijoittava osakeindeksirahasto. Se jäljittelee OMX Helsinki 25 index osakeindeksin koostumusta.
Rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkioita eikä vuosittaisia hallinnointipalkkioita. Nordnet vastaa rahaston kaupankäynnistä aiheutuvista kuluista. Rahasto on täysin kuluton.

Nordnetin indeksirahastot

Nordnetin ETF-rahastot

Nordnetissä on monipuolisesti erilaisia ETF-rahastoja. Tarjolla on myös minifutuureja, jotka mahdollistavat shorttauksen (tuoton tekemisen laskumarkkinassa).

Nordnet Superrahastot

Nordnetin superrahastojen nimet muuttuivat 1.3.2020 ja rahastojen uudet nimet ovat:

 • – Nordnet Indeksirahasto Suomi
  – Nordnet Indexfond Sverige
  – Nordnet Indeksfond Norge
  – Nordnet Indeksfond Denmark

Nordnetin kautta saat indeksirahastot Pohjoismaihin, USA:han, Eurooppaan, koko maailmaan, kehittyviin maihin ja teknologiasektorille.

Nordnet kuukausisäästäminen

Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Säästämällä tasasumman kuukausittain hajautat ajallista riskiä. Ostot ajoittuvat sekä korkeisiin että alhaisiin kursseihin, jolloin ostat keskimääri “oikeaan hintaan”.

– Voit kuukausisäästää rahastoihin jo 15 eurolla kuukaudessa ja valita yli 60 rahaston joukosta.
– Voit kuukausisäästää ETF:iin. Nordnet on Suomen ainoa pankki joka tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin (ETF:t ovat pörssinoteerattuja rahastoja).

Nordnet sijoittaminen

Nordnet tarjoaa monipuoliset sijoitusmahdollisuudet toimivilla työkaluilla. Jos olet aktiivinen sijoittaja, voit myös poimia itse osakkeita salkkuusi. Tässä on muutamia suosituimpia palveluita.

Nordnet talletustili

Voit pitää rahojasi talletustilillä silloin kun et halua laittaa niitä arvopapereihin. Talletustilin korko on 0,00 % ja se on maksuton. Siinä ei ole talletus tai nostorajoituksia. Talletustili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin, joka turvaa säästösi.

Nordnet kryptovaluutta

Kryptovaluuttoja voit ostaa käytännössä kahdella tavalla. Voit hankkia niitä ostamalla suoraan “aitoa” valuuttaa spot-kaupankäynnillä alan kauppapaikoista tai ostamalla kursseja seuraavia tracker sertifikaatteja. Nordnetin valikoimasta löytyy monien kryptovaluuttojen sertifikaatteja.

Jos säilytät kryptovaluuttoja itse, vastaat kaikista ongelmatilanteista kuten hakkerointi tai palautusavaimien häviäminen. Pahimmassa tapauksessa menetät kaiken. Tracker-sertifikaatilla näitä riskejä ei ole. Sertifikaattien huonona puolena on se, että voit myydä niitä vain pörssin aukioloaikoina.

Nordnet Bitcoin

Nordnetin kautta et voi sijoittaa suoraan kryptovaluuttoihin, mutta voit ostaa Bitcoin XBT -sertifikaatteja päivän hintaan. Tracker sertifikaatti seuraa tarkasti Bitcoinin kehitystä.

Ethereum Nordnet

Voit ostaa Nordnetin kautta myös Ethereum XBT:tä päivän hintaan. Näiden sertifikaattien etuna on helppokäyttöisyys, turvallisuus ja verotus. Jos sijoitat eri omaisuusluokkiin, sinun ei tarvitse avata uusia tilejä vaan voit tehdä kaiken Nordnetissä.
Sertifikaatit ovat turvallisia, ostamalla niitä sinun ei tarvitse pelätä hakkereita tai lompakon palautusavaimen häviämistä.
Jos sijoitat kryptovaluuttoihin muiden palveluiden alla, joudut tekemään kirjanpidon itse ja toimittamaan ne verottajalle. Nordnet tekee tämän puolestasi.

Nordnet listautumisannit

Nordnetin asiakkaana voit osallistua listautumisanteihin 0 euron välityspaikkiolla. Uusia listautumisanteja on säännöllisesti.

Pörssikurssit Nordnet

Voit seurata reaaliaikaisia pörssikursseja. Palvelussa on mm. Pohjoismaiden pörssikurssit reaaliajassa.

Nordnet markkinat

Nordnetin palvelussa on kattavasti markkinapaikkoja eri puolilta maailmaa. Kauppapaikkoja on satoja, joten valinnanvaraa löytyy.

Nordnet laina (entinen Nordnet Superluotto)

Voit käyttää salkkusi omistuksia luoton vakuutena. Siinä ei ole aloitus – tai kuukausimaksuja ja korko on 0,99 % vuodessa. Nordnet laina on verovähennyskelpoinen ja voit käyttää luottoa miten haluat.

Nordnet Private Banking

Jos sinulla on sijoitusvarallisuutta yli 200 000 euroa, saat palvelua ja tukea kokeneilta asiantuntijoilta. Palvelussa ei ole kiinteitä varainhoidon vuosi – tai säilytysmaksuja. Maksat vain välityspalkkion tekemistäsi sijoituksista.

Nordnet kokemuksia

Nordnetin käyttäminen on helppoa ja palvelu toimii. Siihen luottavat niin piensijoittajat kuin ammattilaisetkin. Osake- ja rahastosalkun avaaminen vie sinulta vain pari minuuttia ja tarvitset siihen vain pankkitunnukset.

Tilin avauksen jälkeen saat käyttöösi valtavan määrän hyödyllistä tietoa ja pääsyn videomateriaaleihin, Rahapodi podcastiin, Nordnet Blogiin ja Sharevilleen välittömästi. Näet reaaliajassa kokeneiden sijoittajien mallisalkut ja voit halutessasi sijoittaa maailman johtaviin pörsseihin samantien.

Tämän artikkelin loppuun on kerätty sijoittajien Nordnet kokemuksia

Nordnet Blogi

Nordnet Blogi on Suomen suosituin talousblogi, missä asiantuntijat kirjoittavat talouden trendeistä ja uusista ilmiöistä. Blogia seuraamalla pysyt hyvin ajan tasalla siitä mitä maailmalla tapahtuu.

Shareville keskustelu

Shareville on Pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto, siinä on yli 250 000 jäsentä. Siellä näet muiden sijoittajien salkkujen kehitykset ja saat paljon hyödyllisiä vinkkejä sijoittamiseen liittyen. Se sopii erityisen hyvin aloittaville sijoittajille.

Sharevillen keskusteluryhmät ovat hyviä paikkoja keskustella potentiaalisista sijoituskohteista ja haistella sijoittamisen uusia tuulia.

Kymmenen suosituinta Shareville ryhmää ovat:

 1. Suomi Finland
 2. Aloittelijoiden kysymykset
 3. Passiiviset indeksisijoittajat
 4. Osinkopaperit
 5. Taloudellinen riippumattomuus
 6. Verotus ja verosuunnittelu
 7. Ei hajautusta vaan riskillä kovaa tuottoa hakemaan
 8. USA osakkeet
 9. Ohjeita aloittaville sijoittajille
 10. Osinkoaristokraatit

Liittyminen on ilmaista ja se kannattaa hyödyntää.

Nordnet verotus

Nordnetillä on verottajan suuntaan laadukas veroraportointi asiakkaan puolesta. Asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia raportoinnista verottajalle.

Nordnet kulut

Nordnetin kulut ovat yleisesti ottaen varsin kohtuulliset. Tehdyistä transaktioista maksat normaalisti välityspalkkiot. Palvelu sopii erityisen hyvin piensijoittajalle. Ainoa haittapuoli on ulkomaisten osakkeiden ostoista perittävät korkeahkot välityskulut.

Nordnet rahastot kokemuksia

Tässä on joitakin kokemuksia Nordnet rahastoista.Nordnet kuukausisäästäminen kokemuksia

Tässä on kokemuksia Nordnet kuukausisäästämisestä.

Nordnet Superrahasto Suomi kokemuksia

Nordnet Superrahasto Suomi on nyt nimeltään Nordnet Indeksirahasto Suomi. Eniten sijoittajien kokemuksia on kysytty rahaston hinnoittelusta.

Onko rahasto todella täysin kuluton?
Rahasto on täysin kuluton eikä siinä ole merkintä- tai lunastuspalkkioita, eikä vuosittaisia hallinnointipalkkioita.

Sijoittajien kokemuksia on kysytty myös indeksirahasto-osuuksien arvon muodostumisesta.

Miten Indeksirahaston arvo muodostuu?
Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan. Indeksirahasto-osuuksien arvopäiväksi määräytyy toimeksiantoa seuraava päivä.

Nordnet Active Trader kokemuksia

Sijoittajien kokemuksia on kysytty eniten liittyen Nordnet Active trader -ohjelman kaupankäyntipalkkioihin.

Mihin hinnoittelu perustuu?
Ohjelmassa sovitaan yksilöllisesti kaupankäyntipalkkiot perustuen kauppojen määrään. Mitä enemmän kauppaa käyt, sitä halvemmat ovat hinnat. Välityspalkkio on alkaen 0,055 % ja siitä alaspäin.

Mitkä ovat Active Trader vaatimukset?
Vaatimuksena asiakkuudelle on vähintään 100 kauppaa kuukaudessa tai jos kaupankäyntivolyymit ylittävät miljoona euroa kuukaudessa. Kaupankäyntiaktiviteetti tarkastetellaan kvartaaleittain.

Nordnet Indeksirahastot Suomi kokemuksia

Tässä on Nordnet Indeksirahastot Suomi kokemuksia.

Nordnet Privatebanking kokemuksia

Tässä on Nordnet privatebanking kokemuksia
kommentteja nordnetin blogista

Yhteenveto sijoittajien Nordnet kokemuksista

Suurin osa Nordnet kokemuksista on positiivisia. Se on suosituin suomenkielinen sijoitusalusta ja syystäkin. Palvelua pidetään yleisesti hyvin monipuolisena. Sijoittajat pitävät siitä, että arvo-osuustilin ja osakesäästötilin avaaminen ja sen ylläpito on ilmaista.

Erityisesti Sharevilleä, Nordnet Blogia ja Rahapodi podcastia kehutaan.

Negatiivisia kokemuksia liittyy kryptovaluuttojen ostamiseen. Jotkut sijoittajat haluaisivat ostaa niitä suoraan, mikä ei ole Nordnetissa mahdollista. Toinen miinus on se, että ulkomaisten osakkeiden ostamista pidetään yleisesti kalliina.

Esimerkiksi eTorossa voi ostaa suoraan kryptovaluuttoja ja ulkomaisten osakkeiden ostaminen on ilmaista.

FI_Free_stocks

Kokonaisuutena Nordnet toimii kuitenkin todella hyvin ja sitä on helppo käyttää. Siihen luottavat niin piensijoittajat kuin ammattilaisetkin. Parempaa ja kattavampaa suomenkielistä sijoituspalvelua ei löydy mistään.

Miten aloitan sijoittamisen Nordnet palvelussa?

Helpoin ja nopein tapa aloittaa ja avata oma Nordnet tili on tehdä se verkkopankkitunnuksilla. Osake- tai rahastosalkun avaaminen on ilmaista ja se vie vain pari minuuttia.

 1. Mene osoitteeseen Nordnet.fi
 2. Täytä yhteystiedot ja valitse joko arvo-osuustili tai osakesäästötili. Arvo-osuustilillä voit ostaa osakkaita, rahastoja, ETF:iä ja muita pörssilistattuja tuotteita. Myyntivoitoista maksetaan verot vuosittain. Osakesäästötilillä voit käydä kauppaa verovapaasti, kunnes nostat rahat pois. Vasta sen jälkeen maksetaan verot.
 3. Vastaa muutamiin esitettyihin kysymyksiin.
 4. Hyväksy sopimusehdot ja avaa asiakkuus pankkitunnuksillasi.
 5. Siirrä omasta nettipankista rahaa uudelle Nordnet-tilille ja aloita kaupankäynti.

LUE MYÖS:
Mistä rahaa nopeasti – 21 parasta tapaa miten saada rahaa (online ja offline)

Halvin sähkösopimus 2024 – Näin löydät halvinta sähköä

Verkkokaupan perustaminen – 25 rahanarvoista vinkkiä

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

JAA ARTIKKELI