Mistä rahaa nopeasti – 21 parasta tapaa miten saada rahaa (online ja offline)

Mies joka tietää mistä saa rahaa nopeasti pitää käsissään rahaa.

Elämässä voi joskus tulla eteen yllättäviä tilanteita, jolloin saatetaan tarvita rahaa nopeasti. Rahapula voi olla hyvinkin akuutti ja silloin ripeä toiminta on valttia.
Tässä on 21 parasta vinkkiä, miten saada rahaa vuonna 2024.

1. Tienaa rahaa netissä osallistumalla maksettuihin kyselytutkimuksiin

Maksetut kyselytutkimukset ja niihin osallistuminen on suosittu tapa tienata rahaa netissä. Kysymykset ovat helppoja ja niissä kysytään tavallisesti mielipiteitä uusista tuotteista ja palveluista.

Yhteen kyselyyn vastaamalla saa yleensä palkkioksi 2-3 euroa (palkkiot vaihtelevat 0,40 – 4 euroa/kysely) ja vastaaminen vie keskimäärin 10-15 minuuttia. Palkkio ilmoitetaan etukäteen ennen kyselyyn vastaamista.

Tutkimukseen osallistumisesta maksetaan joko suoralla rahalla tai pisteillä, joilla voi lunastaa lahjakortteja. Ne käyvät kymmeniin kauppoihin kuten esimerkiksi H&M, McDonalds, Iittala, Ikea ja Zalando. Kun olet kerännyt 10 euroa voit lunastaa palkkion heti.

Maksettuja kyselytutkimuksia järjestävät:

Kuluttajapaneeli

Kantar

Mielipidemaailma

Mielipidetutkimus

Taloustutkimus

Kuluttajapaneeli maksaa palkkiot suoraan rahana. Tässä on yksi tapa miten saada rahaa alaikäisenä. Kuluttajapaneelin ja Kantarin kyselyihin osallistumisen ikäraja on 15 vuotta. Mielipidemaailman kyselyihin osallistumisen ikäraja on 18 vuotta.

2. Tienaa rahaa kännykällä

Ostokäyttäytymistä tutkivan puhelinsovelluksen asentaminen kännykkään on yksi tapa mistä saada lisää rahaa.

Lataa puhelimeen ilmainen mobiilisovellus ja kaupassa käynnin yhteydessä skannaa kassakuitti appiin.

Nielsen tutkii yli 250 000 kotitalouden ostoskäyttäytymistä 25 eri maassa. Jos sinua ei haittaa, että ostosten tiedot siirtyvät Nielsenin tietokantaan, saat siitä palkkioksi pisteitä. Näillä pisteillä voit lunastaa haluamiasi lahjakortteja yli 25 kauppaan kuten Ikea, H&M, Dressmann, Ticketmaster jne.

Jos et halua käyttää lahjakortteja itse, voit aina myydä ne.

3. Kilpailut

Kilpailut ja arvonnat antavat mahdollisuuden voittaa huomattavia summia rahaa. Arvontoihin osallistuminen on ilmaista, ainoa vaatimus on 18 vuoden ikäraja.

Kilpailu.fi on suomalainen kilpailu- ja arvontasivusto, joka järjestää reiluimmat arvonnat ja parhaat palkinnot. Arvontaan osallistuminen edellyttää muutamaan sponsorikysymykseen vastaamiseen. Sponsorit lahjoittavat lahjakortit ja palkinnot.

Muutama esimerkki kilpailuista:

Voita ruokalahjakortti

Voita 1000 eur Lapin loma

Voita 1000 eur matkalahjakortti

Voita auto

4. Myy jotain Ebayssa

Ebay on maailman suurin verkkokauppa. Siellä voit myydä ylimääräiset tavarasi. Kaupaksi käyvät erityisesti käytetty elektroniikka, puhelimet, mp3-soittimet, läppärit, vaatteet ja keräilyesineet.

Ebay

Ebay Suomi – täältä ostoksille ja 20 rahanarvoista vinkkiä

5. Lainaa heti rahaa

Nopein tapa saada rahaa heti käyttöön on ottaa lainaa. Kilpailuta lainantarjoajat lainavertailusivustolla ja valitse paras lainavaihtoehto.

Omalaina on suomalainen lainanvertailupalvelu joka kilpailuttaa lainat puolestasi ja tarjoaa parhaat vaihtoehdot pienimmällä korolla. Lainahakemus on ilmainen eikä se sido mihinkään. Hakemus käsitellään välittömästi ja pikalaina maksetaan heti tilille.

Tarkista henkilökohtainen
lainapotentiaalisi

UScoren kautta näet ne tiedot, joiden avulla pankit määrittävät henkilökohtaisen lainapotentiaalisi. Palvelun avulla näet ilmaiseksi omat suomalaisten pankkien arvioimat luottopisteesi. Pankit luokittelevat kaikki asiakkaansa tällä tavalla.

Uscoren avulla luottopisteensä on tarkistanut tällä hetkellä jo yli 600 000 asiakasta.

6. Ota nykyisille lainoille lyhennysvapaata

Ottamalla nykyiselle lainalle lyhennysvapaata saat rahaa nopeasti käyttöön. Lyhennysvapaan aikana lainasta maksetaan vain korot. Tämä on nopeimpia tapoja saada rahaa heti käyttöön.

7. Vie arvoesineet panttilainaamoon

Yksi tapa saada rahaa nopeasti on viedä esimerkiksi korut, kellot tai soittimet panttilainaamoon. Jos esineillä ei ole tunnearvoa tai ne ovat tyhjän panttina, voit yrittää myös myydä niitä sinne.

Panttilainaamoiden lainat eivät ole erityisen hyviä, mutta saat rahat heti käyttöösi ja voit lunastaa esineet myöhemmin takaisin.

8. Pyydä laskuille maksuaikaa

Voit pyytää laskuille maksuaikaa ja saada nopeasti rahaa käytettäväksi. Jotkut yritykset antavat laskuille joustavasti maksuaikaa, eivätkä veloita korkoa.

9. Kilpailuta puhelinliittymäsi

Kilpailuttamalla puhelinliittymäsi säästät selvää rahaa joka kuukausi. Jos sinulla on taloudessa useampi liittymä, säästät enemmän ja saat suuremman summan rahaa heti käyttöön.

Telialla on nopeat liittymät ja hyvä palvelu. Sen asiakkaana voit ostaa korottamalla kuukausimaksulla vaikkapa uuden puhelimen tai tietokoneen.

Katso tästä Telian liittymäedut.

10. Tee ylitöitä, pyydä palkankorotusta tai kysy förskottia työnantajaltasi

Yksi tapa miten tienata rahaa nykyistä enemmän on ylitöiden tekeminen. Voit pyytää työnantajaltasi lisätöitä tai kertoa akuutista rahantarpeesta ja pyytää palkkaennakkoa eli förskottia. Voit kysyä myös palkankorotusta, jos rohkeus riittää.

11. Kilpailuta nykyiset lainasi

Kilpailuttamalla nykyiset lainasi säästät selvää rahaa. Lainat kannattaa kilpailuttaa, koska säästö voi olla huomattavan suuri. Säästyvän summan voit ottaa heti käyttöön.

Sortter kilpailuttaa nykyiset lainat puolestasi ja vieläpä parhaan koron takuulla. Lainojen kilpailutus on ilmaista eikä se sido mihinkään. Hakemuksen täyttöön menee 5 minuuttia.

12. Verovapaat tulot

Verovapaita lisäansioita saa marjojen ja sienien tai tyhjien pullojen keräämisellä.
Voit antaa myös tukiopetusta tai toimia lastenvahtina.

13. Vuokraa omaisuutta

Jos sinulla on vähän käyttöä kesämökille, purjeveneelle tai matkailuautolle, voit laittaa ne vuokralle. Ylimääräisen huoneen voi vuokrata ottamalla siihen alivuokralaisen.

14. Osta halvalla ja myy kalliilla

Tämä on perinteinen tapa miten tienata rahaa. Voit ostaa halvalla ja myydä saman tavaran kalliimmalla. Voit tutkia tarjontaa esimerkiksi Tori.fi:ssä ja tarttua tilaisuuteen, kun se osuu kohdalle.

15. Hanki rahaa omalla osaamisella

Voit hankkia lisää rahaa ottamalla sivutyön esimerkiksi Uber-kuskina tai ruokalähettinä Foodoralla tai Woltilla. Etätyö on yksi tapa miten tienata rahaa kotona. Jos sinulla on erityistaitoja, voit tehdä etätöitä Fiverrissä freelancerina.

Omia freelancer palveluita tarjoamalla saat rahaa nopeasti käyttöön, koska palkkiot maksetaan heti, kun työt on tehty.

Fiverr on freelance palveluiden taivas ja kasvaa hurjaa vauhtia

16. Perusta blogi

Blogin perustaminen ja kirjoittaminen voi olla tuottoisaa puuhaa. Parhaat bloggarit ansaitsevat rahaa kotona 15 000 eur/kk, kuten Sara Vanninen tai Natalia Salmela.

Kaikki eivät luonnollisestikaan pääse tuollaisille tuloille, mutta bloggaamalla on mahdollista saada rahaa netistä suuriakin summia.

Blogin perustaminen 2024 – Step-by-step ohjeet

17. Perusta verkkokauppa

Verkkokauppiaaksi ryhtyminen on nykyisin helppoa ja siinä on suuri mahdollisuus tienata huomattavia summia rahaa. Kun keskityt oikeisiin asioihin, onnistumisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti.

Verkkokaupan perustaminen – 25 rahanarvoista vinkkiä.

Dropshipping mahdollistaa myynnin verkkokaupassa ilman postitusta tai varastoa ja pienillä aloituskustannuksilla. Se on fiksu tapa aloittaa verkkokauppiaana.

Dropshipping – paras tapa aloittaa verkkokauppa?

18. Ryhdy YouTuberiksi

Oman YouTube kanavan perustaminen ja YouTuberiksi ryhtyminen on yksi tapa miten tienata rahaa netissä. Tubettajien tulojen nousu on ollut viime vuosina huimaa. Parhaat suomalaiset tubettajat hankkivat reilusti yli 200 000 euroa vuodessa.

19. Järjestä webinaari

Webinaarin järjestämiseksi ei tarvita suuria investointeja. Yksi hyvä webinaariohjelma kuten WebinarNinja riittää.

Webinaari on yksi tehokkaimmista tavoista myydä omia tuotteita ja palveluita. Jos sinulla on omaa erikoisosaamista, kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus.

20. Ryhdy osakesijoittajaksi

Ostamalla ja myymällä osakkeita voit tehdä muhkean tilin. Jos ryhdyt päivätreidaajaksi eli ostat ja myyt saman päivän aikana, voit saada rahaa nopeasti käyttöön.

Nordnet on Pohjoismaiden johtava online-rahastovälittäjä ja tilin luominen Nordnetiin on maksutonta. Tilin käyttämisestä ei peritä kuukausi- tai palvelumaksuja.

Voit käydä kauppaa maailman tunnetuimmilla osakkeilla, ostaa Bitcoineja tai sijoittaa vaikkapa kultaan.

Kaikilla asiakkailla on pääsy 200 000 sijoittajan Shareville-yhteisöön, missä sijoittajat jakavat tietämystään ja rahanarvoisia vinkkejä ilmaiseksi.

Tilin voi avata netissä verkkopankkitunnuksilla ja kaupankäynnin aloittaa heti.

21. Ryhdy asuntosijoittajaksi tai asuntoflippaajaksi

Asuntosijoittaminen on suosittu tapa vaurastua ja saada rahaa. Jos ostat asunnon kasvukeskuksesta ja etenkin hyvästä taloyhtiöstä, onnistumisen mahdollisuudet paranevat. Asuntoon on helpompi löytää vuokralainen ja asunnon arvonnousu on todennäköisempää.

Asunnonflippauksessa asunto ostetaan, remontoidaan ja laitetaan heti myyntiin.
Joskus lainan omarahoitusosuus voi olla haasteena. Silloin yksi mahdollisuus on ottaa siihen pikavippi. Pikavippi maksetaan heti tilille ja sitä voidaan käyttää lainan omarahoitusosuutena. Pikalaina maksetaan pois heti, kun asunto on myyty.

Pikavipin korkeampaa korkoa on perusteltua maksaa muutama kuukausi, koska ilman sitä asunto voisi jäädä hankkimatta. Jotkut asunnonflippaajat käyttävät hyväkseen tätä mahdollisuutta saada lainaa nopeasti ja ilman vakuuksia.

Yhteenveto

Näillä vinkeillä saa rahaa nopeasti. Kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen, sillä pelkästään miettimällä ei akuutista rahapulasta eroon pääse.

Menestyvien ihmisten yksi tunnusomainen piirre on se, että he toimivat. Nopein keino saada rahaa käyttöön on ottaa lainaa.


LUE MYÖS:

Omalaina – Esittely ja suomalaisten kokemuksia

Binance – Arvostelu ja suomalaisten kokemuksia

Sijoittajien Nordnet-kokemuksia

JAA ARTIKKELI