Himos mökit ja majoitus 2024 – Täältä ihana mökki edullisesti

kuvassa maastopyöräilijä himoksella

Himos sijaitsee Jämsänkoskella vajaan tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Tampereelta Himoksen vuokramökeille hurauttaa reippaassa tunnissa ja pääkaupunkiseudulta parissa tunnissa. Ajomatkat Himokselle ovat kätevän lyhyitä.

Himokselta löytyy tasokkaita mökkejä ja isoja luksushuviloita. Voit tutustua luksushuviloihin, joissa sauna lämpiää nappia painamalla ja tähtitaivasta voi ihastella ulkoporealtaasta käsin. Vastaavan tasoisia vuokramökkejä et muualta Keski-Suomesta löydä!

Täältä löytyy ihana mökki Himokselta

Himos mökki löytyy näin

 1. Tee haku verkossa.
 1. Tutki mitkä mökit ovat suosittuja, sekä miten niitä voi vuokrata.
 1. Tutustu mökkien sijaintiin ja niiden ominaisuuksiin. Varmista että mökki on sopivalla etäisyydellä ja siinä on kaikki tarvittavat mukavuudet.
 1. Vertaile  mökkien hintoja ja varmista, että se mahtuu budjettiin.
 1. Varmista, että mökki on hyvässä kunnossa ja että vuokranantaja on luotettava.
 1. Tee varaus hyvissä ajoin. Monet ihmiset hakevat mökkejä juuri Himokselta.

Mökki Himokselta talvilomalle

Talvilomalle mökki kannattaa varata Himoslaaksosta tai Himos Ykkösen alueelta kävelymatkan päästä laskettelurinteiltä, tai sitten vaihtoehtoisesti Areenan alueelta ravintolapalveluiden vierestä. Länsihuipun, Himoslehdon, Luoteis-Himoksen sekä Pohjois-Himoksen mökkialueet sijaitsevat laskettelijan näkökulmasta tarkasteltuna sopivan lähellä rinteitä.

Talvinen Himos on tunnettu laskettelurinteistään. Alueella on murtomaahiihtolatuja, moottorikelkkareitistö, retkiluistelurata ja merkittyjä luontopolkuja patikointiin, lumikenkäilyyn sekä maastopyöräilyyn. Himos Safarien vuokraamosta lötyvät välineet mönkijöistä moottorikelkkoihin, sauvakävelyyn, potkukelkkailuun tai vaikkapa Fatbike-safarille.

Mökki Himokselta kesäksi

Mökki kesäksi kannattaa valita Honkarannasta, Nuppulanrannasta, Keski-Himoksesta tai Areenan alueelta, koska nämä alueet sijaitsevat järven lähellä. Golffarin kannattaa harkita mökkiä Golf Resortin läheisyydessä. Luonnossa liikkuja valitsee mökin Länsihuipulta, Himoslehdosta tai Himoslaaksosta, sillä alueiden mökeiltä on helppo lähteä patikointipoluille. Luonto on lähellä ja välimatkat alueella ovat muutenkin lyhyet.

Kesällä Himos on täynnä tapahtumia. Mökkiloman yhteydessä voi vuokrata esimerkiksi SUP-laudan, soutuveneen, kanootin, polkupyörän tai Fatbiken tai sitten voi lähteä vaikka pelaamaan golfia.

Himoksen parhaat ravintolat

Himoksella on laaja valikoima ravintoloita. Himoksen suosituimmat ravintolat löytyvät rinteiden läheisyydestä.

Himoksen aktiviteetit

Himoksen tarjoamat aktiviteetit vaihtelevat vuodenajasta ja tapahtumista riippuen. Suosituimpia ovat::

 1. Laskettelu ja lumilautailu
 2. Hiihto ja laskettelu
 3. Maastopyöräily ja fatbike
 4. Luistelu
 5.  Frisbeegolf 
 6. Veneily ja kalastus
 7. Metsästys
 8. Melonta ja melontaretket
 9. Pyöräily ja köysikiipeily
 10. Suunnistus ja retkeily
 11. Kävely ja patikointi
 12. Sukellus ja snorklaus
 13. Uiminen
 14. Sauvakävely

Usein kysyttyä:

Himos Ski Resort

Himoksen hiihtokeskus sijaitsee Jämsässä ja se on yksi suomen suosituimmista hiihtokeskuksista. Lomakeskuksesta löytyy ​​rinteitä ja hiihtolatuja kattavasti kaikille, vauvasta vaariin. Himoksella on suuri valikoima ​​aktiviteetteja ja hyvät palvelut.


Himoslomat

Himoslomat on suomalainen matkailualan yritys. Yritys on perustettu vuonna 1977 ja se tarjoaa laajan valikoiman palveluita kuten, hotelli- ja lentovaraukset, autonvuokraukset, matkavakuutukset ja lomapaketit.


Himos majoitus

Himoksella on laaja valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat jokaiseen budjettiin. Majoituspaikat sijaitsevat yleensä Himoksen hiihtokeskuksen lähellä ja sieltä löytyvät myös alueen palvelut ja aktiviteetit.


Iskelmä Himos

Iskelmä Himos on suosittu tapahtuma, joka järjestetään vuosittain Himoksella. Tapahtuma sisältää suomen suosittuimpien iskelmäartistien keikkoja.Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja se kerää vuosittain yli 10 000 vierasta.


Himos mökki poreammeella 

Himoksen alueella on useita mökkejä, joissa on poreamme. Parhaat mökit löytyvät lisäämällä hakuvaihtoehtoihin mökki poreammeella.


Himos laskettelu

Himoksella on 21 valaistua ja lumetettua rinnettä ja 15 hissiä ja niiden kapasiteetti on lähes 19 000 nousua tunnissa. Hisseistä kaksi on tuolihissejä minkä lisäksi lapsille ja aloittelijoille löytyy neljä  rinnettä,ja hissiä.

Rinteiteiden osalta Himos jakautuu Pohjoisrinteisiin ja Länsirinteisiin. Muutama vuosi sitten alueiden välillä joutui liikkumaan bussilla, mutta nykyään siirtymään pääsee lasketellen Luoteisväylä- ja Länsiväylä-rinteitä pitkin.Mitä vuokramökiltä halutaan?

Vuokramökiltä halutaan siisteyttä, toimivuutta ja mökin on myös hyvä olla jonkin suositun kohteen lähistöllä.

Mökiltä odotetaan nykyisin korkeaa varustelutasoa ja esimerkiksi palju nostaa kysyntää huomattavasti. Mökkeilyn tulee olla helppoa ja hauskaa.


Mökkien sesongit?

Talvella kiireisin sesonki on helmi-maaliskuussa ja pääsiäisenä. Kesän pääsesonki puolestaan alkaa juhannuksesta ja jatkuu elokuun loppuun. Vaikka mökkejä on tarjolla lähes kaikille haluaville, suosituimmat mökit menevät aina kuin kuumille kiville.


Millainen on suosituin vuokramökki?

Unelmien mökki on talviasuttava ja mukavuuksiltaan modernia kotia vastaava.

Mökkeilyn kohokohta on ystävien tai perheen kanssa vietetty yhteinen aika ruokailuineen. Ruokapöydän tulee olla niin suuri, että koko seurue mahtuu samaan aikaan sen ääreen ruokailemaan tai viettämään iltaa.

Yhdessäoloa jatketaan usein tuvassa tai olohuoneessa, joten sieltä tulisi löytyä riittävästi mukavia istumapaikkoja. Esimerkiksi kahdeksalle hengen mökiltä toivotaan kolmea erillistä makuuhuonetta ja parvea.

Kesäaikaan suurin osa mökillä vietetystä ajasta kuluu ulkona. Suosikkivaruste on laadukas kaasugrilli, jossa valmistetuista herkuista nautitaan mieluiten tilavalla kuistilla tai terassilla olevan ruokailuryhmän ääressä.

Mökissä voi olla jopa kaksi saunaa, sähköinen talvikäyttöä varten ja puulämmitteinen kesäiltojen tunnelmanluojana. Saunasta pulahdetaan mieluiten järveen tai mereen. 

Pihassa oleva poreallas tai palju nostaa mökin suosiota etenkin talvisin.

Suomalainen mökkeilijä toivoo vuokramökiltään erityisesti rauhaa. Siksi mökki halutaan vuokrata rauhalliselta paikalta, jossa naapureihin ei ole näköyhteyttä.


Mökin sijainti?

Viikkovarauksissa matkaa kotoa mökille saa olla maksimissaan 400 kilometriä, viikonloppuvarauksissa maksimissaan 250 kilometriä. Hyvä varustelutaso lisää mökin kysyntää ja lisävarusteista kylpypalju on suosikki.


Mitä mukavuuksia mökiltä halutaan?

Työleirit ovat taakse jäänyttä elämää, nyt halutaan lomailla. Nykyisin halutaan omakotitalon mukavuudet, joista tärkeimmät ovat suihku ja wc, astiapesukone ja kodin elektroniikka.


Mitä vuokraajat edellyttävät lomamökiltä?

Siisteyttä ja toimivuutta. Pihapiiri on kesällä yhtä tärkeä kuin itse mökki. Vuokraajat haluavat siistin mökin, jossa on hoidettu pihapiiri ja lapsille soveltuva ranta.


Lomamökin vuokraajan muistilista
(ennen kuin varaat mökin Himokselta)

Mökin valinnassa kannattaa kiinnittää huomio ainakin seuraaviin seikkoihin:

 1.  Mökin sijainti ja minkälaisten liikenneyhteyksien päässä se sijaitsee?
 2.  Mitä palveluita läheisyydessä on? 
 3.  Mökin koko, ikä ja rakennusmateriaali?
 4. Kuinka monta henkilöä voi majoittua kerralla?
 5. Onko mökki sähkö vai puulämmitteinen? 
 6. Minkälainen on alueen maasto? 
 7. Ovatko lemmikkieläimet sallittuja?

Lomamökin varustus?

Mökkien varustetaso kannattaa selvittää tarkasti. Mökeissä on yleensä astiasto ja liinavaatteet, mutta näiden määrä on hyvä aina tarkistaa varauksenteon yhteydessä. Kannattaa aina kysyä jos jokin asia tuntuu epäselvältä. 


Majoittujien lukumäärä?

Vuokratessa on hyvä tarkistaa kuinka monta ihmistä mökkiin voi majoittua. Kannattaa varmistaa, onko vieraiden majoittaminen sallittua. 


Varaaminen?

Varaamisessa kannattaa määritellä tarkasti vuokra-aika, vuokran suuruus ja mahdollinen ennakkomaksu sekä vuokraehdot.

Varaus vahvistetaan yleensä ennakkomaksulla. Vuokraamiseen liittyvät kuitit kannattaa säilyttää, sillä joskus voi joutua todistamaan suorituksensa perillä lomakohteessa. Useimmiten vuokraaja saa varausvahvistuksen, jossa on mökin omistajan yhteystiedot, tilisiirtolomake vuokran maksua varten sekä ajo-ohjeet ja tieto siitä miten mökin avain luovutetaan. 


Peruutukset ja reklamaatiot?

Jos joudut perumaan varauksen, muista tehdä se riittävän ajoissa. Varausta tehdessä kannattaa kysyä varauksen viimeinen peruutuspäivä. Jos peruutat varauksesi liian myöhään, saatat joutua maksamaan koko vuokran tai ainakin osan vuokrasta korvauksena. Mahdolliset valitukset on hyvä tehdä heti kun niihin on aihetta.

Mökin hinta?

Mökkien hinnat vaihtelevat eri vuodenaikoina. Sesonkiaikaan perusmökki, jossa on sähköt ja kaivo, maksavat 400–500 euroa viikko. 3–4 tähden mökit maksavat sesonkiaikaan  750–800 euroa viikko.

Tasokkaan mökin saa kesällä viikoksi keskimäärin 900 eurolla. Hintataso vaihtelee varustelutason ja mökin koon mukaan.

 Kesällä kallein sesonki on juhannuksesta elokuun puoleen väliin saakka. Halvimmillaan mökin saa viikoksi 400–500 eurolla, ja kalleimmat maksavat tuhansia euroja. Jos viikkoon ei ole varaa, mökin voi vuokrata vaikkapa viikonlopuksi.

Täältä löytyvät Himoksen parhaat mökit

Lue myös:

Tahko mökit ja majoitus 2024 – Täältä ihana mökki edullisesti!

JAA ARTIKKELI