Halvin sähkösopimus 2024 – Näin löydät halvinta sähköä

Etsinnässä halvin sähkösopimus ja halvin sähkön hinta.

Halvin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla. Vertailemalla sähkösopimukset säästät sähkölaskuissa selvää rahaa. Sähkön kilpailutus vie muutaman minuutin, joten halvinta sähköä löytyy nopeasti. Sähkösopimuksen kilpailutus on varsin yksinkertaista.

Sähkösopimuksen vertaaminen voi tuntua alkuun hankalalta, mutta todellisuudessa se on helppoa. Riittää kun tekee vertailun huolellisesti ja pitää mielessä muutaman tärkeän asian.

Vertailemalla löytyy edullisin sähkösopimus ja palkintona siitä on halpa sähkö. Sähkövertailun avulla löydät edullisimman vaihtoehdon riippumatta siitä, asutko omakotitalossa vai kerrostalossa.

Hyvä sähkövertailupalvelu kilpailuttaa ja vertailee sähköyhtiöt puolestasi. Toinen vaihtoehto on olla yhteydessä kymmeniin sähköyhtiöihin ja pyytää niiltä tarjoukset erikseen.

Sähkön hintaa vertaillessa kannattaa ottaa huomioon sähkön tuotantotapa ja sähkösopimuksen tyyppi. Sähkö on laadultaan aina samanlaista, mutta ostaja voi vaikuttaa sen tuotantotapaan.

Sähkösopimuksessa määritellään kuinka usein sähkön hinta päivitetään. Nordic Green Energyn tarjonnasta löytyy sähkösopimus kaiken kokoisille kodeille kaikkialla Suomessa.

Kätevin tapa toteuttaa sähkön kilpailutus on tehdä se sähkö vertailukoneella, joka kilpailuttaa sähköyhtiöt ja tekee vertailun puolestasi:

VertaaEnsin.fi
Sähkövertailu.fi

Sähkön hinnan kilpailutus – Mitä kannattaa huomioida?

Halvinta sähköä etsiessä on hyvä muistaa, että sähkölaskun kokonaishintaan vaikuttaa kuukausittain maksettava perusmaksu sekä itse sähkönkulutuksesta maksettava hinta.

Jos sähkön kulutus on pientä, kannattaa olla tarkkana vertaillessa perusmaksun hintoja. Joskus halvin sähkön hinta ei tarkoitakaan edullisinta sähkösopimusta. Kallis perusmaksu voi kumota halvan sähkön hinnan.

Sähkötarjoukset voivat olla ehdoiltaan erilaisia ja joskus voi olla vaikea arvioida mikä niistä on paras.

Vertailukone huomioi automaattisesti sähkösopimuksen perusmaksun osuuden sähkölaskun loppusummassa. Se auttaa saamaan selkeän kokonaiskuvan ehdoista, sähkölaskun kokonaiskuluista ja siitä miten ne jakautuvat.

Ennen kuin aloitat sähkösopimusten vertailun, tarkista onko sinulla määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit vaihtaa sähköyhtiötä heti. Tarkista määräaikaisen sähkösopimuksen ehdoista voiko sitä vaihtaa kesken sopimuskauden.

Edullisin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla

Ennen sähkön kilpailutusta kannattaa tarkistaa tämänhetkinen sähkönkulutus aiemmasta sähkösopimuksesta. Tilalle voi valita myös suuntaa-antavan arvion, jos aiempaa sopimusta ei ole saatavilla. Vertailuun tarvitaan vain arvio sähkönkulutuksesta.

Kerrostaloihin halvin sähkö löytyy yleensä jo suuntaa-antavan arvion perusteella. Omakotitalon kohdalla sähkön hintavertailuun kannattaa laittaa todellinen vuosikulutus, koska eri talojen välillä on sähkön kulutuksessa suuria vaihteluita.

Sähkön kilpailutuksessa voidaan valita sen tuotantotapa ja halutaanko määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Sähkön hintavertailu tapahtuu reaaliajassa ja sähkösopimukset tulevat ruudulle paremmuusjärjestyksessä, halvin sähkö ensimmäisenä ja kallein viimeisenä.

Sähkön hintavertailu on helppoa ja kokonaisuudessaan edullisin sähkösopimus löytyy nopeasti.

1. Ota viimeisin sähkölasku esiin.
2. Valitse sähkövertailupalvelu.
3. Täytä tietosi ja laita postinumerosi.
4. Valitse paras vaihtoehto.
5. Allekirjoita sähkösopimus verkossa pankkitunnuksilla.
6. Sähköyhtiö peruuttaa vanhan sopimuksen puolestasi.

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on hyvä, jos haluat tietää etukäteen sähkön hinnan ja kuinka paljon siihen menee rahaa. Se on kalliimpi kuin markkinahintainen, mutta turvallinen ja huoleton, koska yllättäviä hinnannousuja ei tule.
Se voi olla hyvä vaihtoehto suuressa omakotitalossa asuvalle.

Markkinahintainen sähkösopimus

Markkinahintainen sähkösopimus sopii kerrostaloon tai rivitaloon, missä sähkön kulutus on pienempää. Vaikka sähkön hinta nousisi lyhyellä aikavälillä, pitkässä juoksussa se tulee halvemmaksi. Hyvä vinkki on vähentää sähkönkulutusta silloin, kun sähkö on kalleimmillaan.

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus on halvempi kuin toistaiseksi voimassa oleva. Se on yleensä korkeintaan kahden vuoden pituinen. Sopimusajan päätyttyä voit irtisanoa sen.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on kallein vaihtoehto, mutta toisaalta sen voi irtisanoa milloin vain.

Mikä on halvin sähkö kerrostalossa?

Halvinta sähköä saa kerrostalossa pakettihintaisella sopimuksella tai kuukausimaksuttomalla yleissähkösopimuksella. Sähkön kulutus on pientä verrattuna omakotitaloon.

Kannattaa olla tarkkana vertaillessa halvinta sähköä, ettei valitse epähuomiossa sellaista sähkösopimusta missä sähkön hinta on halvin, mutta perusmaksu kallein.

Vertailukoneen avulla näet sähkösopimuksen kohdalla myös perusmaksun, joten tätä virhemahdollisuutta ei ole.

Miten saan halvinta sähköä omakotitaloon?

Edullisin sähkösopimus omakotitaloon löytyy luonnollisesti kilpailuttamalla. Koska omakotitalossa sähkönkulutus on suurempaa, halpa sähkösopimus tarkoittaa nimenomaan halpaa sähkön hintaa.

Suuremman sähkönkulutuksen vuoksi perusmaksu ei ole niin suuressa roolissa, vaan ratkaisevaa on sähkön KWH hinta.

Edullisin sähkö omakotitaloon löytyy pörssisähköstä.

Pörssisähkö

Suurissa kotitalouksissa kaikkein halvin sähkösopimus on yleensä pörssisähkö edullisella perusmaksulla. Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti ja se määräytyy sähköpörssin spot-hinnan perusteella.

Pörssisähkön hinta vaihtelee ja sitä on vaikeampaa ennustaa, mutta pitkässä juoksussa se on paras tapa saada halvinta sähköä. Pörssisähkön huonona puolena on sähkön hinnan vaikea ennustettavuus ja sen hintapiikit.

Yösähkö on halvempaa ja silloin kannattaa lämmittää ajastimella vesivaraaja. Silloin kun sähkön hinta on kalleimmillaan, asuntoa voi lämmittää vaikkapa takalla.

Hyvästä sähkövertailusta löytyvät pörssisähkön perusmaksut ja sähköyhtiöiden marginaalit.

Vertailemalla säännöllisesti saa halvinta sähköä

Sähkön kilpailutus on hyvä tehdä säännöllisesti, koska sähkön hinta vaihtelee ja edullisin vaihtoehto ei ole enää sitä puolen vuoden tai vuoden päästä.

Halvin sähkö löytyy siis kilpailuttamalla sähkösopimus säännöllisesti.

Halvin sähkösopimus on tehty yleensä pörssisähköllä. Se kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti ja vertailla sopimusta perusmaksun ja sähköyhtiön marginaalin osalta.

Sähkösopimus kannattaa tehdä aina oman tilanteen perusteella. Jos haluat turvallisuutta ja varata tietyn summan kuukaudessa sähkölaskuun, kiinteä hinta on paras vaihtoehto.

Jos haluat optimoida sähkönkulutuksen, markkinahintainen sähkö on sinun valintasi.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miten löytyy halvin sähkösopimus?

Halpa sähkösopimus ja edullisin sähkö löytyvät tekemällä sähkön hintavertailun hyvässä vertailupalvelussa. Koska sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, sähkön hinta riippuu asumismuodosta ja sähkönkulutuksen määrästä. Halvin sähkösopimus löytyy siis kilpailuttamalla sähköyhtiöt säännöllisesti.

Vertaa sähkö – missä palvelussa on hyvä ja kattava sähkövertailu?

Sähkövertailu.fi on hyvä ilmainen vertailupalvelu ja sen avulla löytyy nopeasti halvin sähkösopimus ja paras sähkön hinta. Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen. Vertailun tekemiseen menee 2-3 minuuttia ja sillä säästää satoja euroja vuodessa.

Miten saan halvimman sähkön siirtohinnan?

Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa, voit kilpailuttaa vain sähkön hinnan.

Miten usein sähkösopimusten hinnat muuttuvat?

Sähkön hinta seuraa pörssisähkön hintaa ja sähköyhtiöt muuttavat niitä kuukausittain. Kovan kilpailun vuoksi sähkösopimusten hinnat muuttuvat varsin nopeasti. Vertaa sähkön hintoja säännöllisesti, jos haluat että sinulla on aina halvin sähkösopimus.

Mihin vuodenaikaan saa halvinta sähköä?

Suomessa sähkön hinta on edullisimmillaan kesällä, koska ihmiset ovat lomalla eikä lämmitykseen ole muutenkaan tarvetta.

Mihin vuorokauden aikaan saa halpaa sähköä?

Halvin sähkö on yöllä klo 02-04. Sähkön hinta on ollut edullisimmillaan 1,73 snt/kwh. Halpaa sähköä voi hyödyntää esimerkiksi ajastamalla lämminvesivaraajan lämmityksen tuolle ajankohdalle.

Mikä on sähkön hinta keskimäärin?

Sähkön hinta vaihtelee huomattavasti, mutta se on ollut keskimäärin 5-7 snt/kwh.

Kannattaako sähkön kilpailutus?

Sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa ja se on helppo tapa säästää rahaa. Edullisin sähkö ja halvin sähkösopimus löytyy nopeasti.

Mistä sähkötarjous, joka ei kuormita ilmastoa?

Vastuullinen kuluttaja valitsee vihreän sähkön, eli uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetun sähkön. Nordic Green on tähän paras vaihtoehto. Vihreä sähkö voi olla nykyisin myös halpaa sähköä, koska se ei välttämättä ole ns. perinteistä sekasähköä kalliimpaa. Vihreän sähkön voi valita sähkövertailussa yhdeksi vaihtoehdoksi.

Onko vaikeaa tehdä uusi sähkösopimus netissä?

Ei ole. Sähkösopimuksen tekeminen netissä on nykyisin helppoa. Uuden sopimuksen tekemiseen tarvitset vain pankkitunnukset. Uusi sähköyhtiö hoitaa puolestasi vanhan sopimuksen irtisanomisen.

Kilpailuta sähkösopimus – milloin on paras aika tehdä se?

Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, kilpailutus kannattaa tehdä heti. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat määräaikaisia kalliimpia. Sähkön hintavertailu kannattaa tehdä aina muuton yhteydessä tai määräaikaisen sopimuksen loppuessa.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkön kokonaishinta muodostuu sähköenergian hinnasta, sähkönsiirron hinnasta sekä sähkö- ja arvonlisäverosta.

Mikä on sähkön siirtohinta?

Sähkön siirtohinta tarkoittaa sähköenergian siirtämistä tuottajalta käyttäjälle. Sähkön siirtomaksuja ei voi kilpailuttaa ja se on yleensä jopa puolet sähkölaskusta.

Voiko sähkön siirtoyhtiöitä kilpailuttaa?

Sähkönsiirtoyhtiöitä ei voi kilpailuttaa tai vaihtaa. Vain sähköenergian hinnan voi kilpailuttaa.

Mikä on kiinteä sähkösopimus?

Kiinteällä sähkösopimuksella tarkoitetaan sellaista sopimusta missä sähkösopimuksen hinta on sama joka kuukausi.

Halvin sähkö 24 kk?

24 kuukauden määräaikaisella sopimuksella saa hintavarmuuden kahdeksi vuodeksi. Se ei ole halvin sähkö, mutta se on turvallinen kiinteän hinnan vuoksi.

Halvin pörssisähkö?

Pörssisähkö on tutkitusti halvin tapa ostaa sähköä. Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee koko ajan ja sähköstä maksettava hinta määräytyy sähköpörssin spot-hinnan mukaan.

Yhteenveto

Halvin sähkösopimus löytyy ilmaiseksi VertaaEnsin.fi ja Sähkövertailu.fi vertailupalveluiden avulla ja edullisinta sähköä saa valitsemalla siellä pörssisähkön.
Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen. Vertailun tekemiseen menee 2-3 minuuttia ja sillä voi säästää satoja euroja vuodessa.
Tällä hetkellä halvinta vihreää sähköä löytyy Nordic Greeniltä.

Tehokas tapa säästää sähkölaskussa on asentaa aurinkopaneelit katolle. Oomi on suomen suurin aurinkopaneeli asentaja, joka tarjoaa asennuksen lisäksi aurinkopaneelit kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla.

Aloita sähkövertailu tästä

LUE MYÖS:

Mistä rahaa nopeasti – 21 parasta vinkkiä saada rahaa (online ja offline) 
VPN Suomi – Paras VPN Top 10 
Paras webhotelli Top 10 – tässä ovat maailman parhaat hostingpalvelut

JAA ARTIKKELI