Fiverr on freelance palveluiden taivas ja kasvaa hurjaa vauhtia

Freelancer voi tehdä töitä Fiverin kautta kotitoimistosta käsin

Fiverr on maailman suurin digitaalisten palveluiden markkinapaikka, jonka kautta freelancerit voivat tarjota palveluitaan ympäri maailman. Fiverr huolehtii siitä, että työntekijä saa maksun työstään ja ostaja haluamansa palvelun.

Fiverrillä on yli 3 miljoonaa aktiivista työn ostajaa ja työn tarjoajia löytyy yli 160 maasta. Se on markkinajohtaja ja kasvaa yli 75 % vuosivauhtia.

Fiverr logo

Fiverrin liiketoimintamalli

Fiverr on Israelilainen yritys ja sen liiketoimintamalli on yksinkertainen. Se veloittaa tilauksen yhteydessä ostajalta 5 % ja työntekijältä 20 %.

Digitalisaation ansiosta työn tilaajan fyysisellä sijainnilla ei ole merkitystä, jolloin työtä voi tehdä mistä päin maailmaa tahansa.

Miten Fiverr toimii?

Fiverr on luotettava palvelu sekä ostajalle että myyjälle. Kun ostot tehdään Fiverrin sisällä palvelu huolehtii siitä, että ostaja saa mitä tilaa ja työntekijä saa palkkionsa. 

Rahaliikenne toimii suurimmilla valuutoilla joko PayPalin tai tilisiirtojen kautta.

Palveluun liittyminen on ilmaista.

Ostaja maksaa etukäteen keikoista (gigs). Kun työ on tehty myyjä saa 80 % tilauksen kokonaisarvosta tililleen. Ostaja maksaa tilauksen yhteydessä 5 % välityspalkkion kokonaissumman päälle.

Freelancerit

Freelancerit eli myyjät voivat tarjota helposti palveluitaan Fiverrissä. Kun palvelu aloitettiin keikkojen hinta oli aina 5 dollaria. Nykyisin jokainen voi asettaa hintansa itse. Myyjä voi myös määritellä oman profiilinsa tiedot.

Kun ostaja on päättänyt tilata, hän maksaa työn etukäteen. Fiverr säilyttää rahat ja maksaa palkkion myyjälle sitten kun työ on tehty. Näin myyjä voi olla varma palkkion saamisesta.

Keikkojen hinnat vaihtelevat 5 dollarin ja 10 000 dollarin välillä.

Yleisimmät alat ovat:
Graafinen suunnittelu
Digitaalinen markkinointi
Kirjoitus ja käännöspalvelut
Videoiden ja animaatioiden tekeminen
Musiikin ja audioiden tekeminen
Ohjelmistojen suunnittelu

raha

Vinkit ostajalle

Tutki rauhassa tarjontaa ja valitse n. 10 parasta tekijää.

Lue tekijöistä arvosteluja ja tarkista löytyykö negatiivista palautetta. Lukemalla vain viiden tähden arvioita voi tekijöistä tulla liian ruusuinen kuva.

Tallenna suosikkisi kansioon eri kategorioittain, jotta löydät ne myöhemmin.

Älä anna ”level one seller” -statuksen hämätä, se ei ole tae palvelun laadusta. Se on vain osoitus myytyjen palveluiden lukumäärästä. Sen sijaan kannattaa etsiä myyjät, jotka ovat saaneet paljon positiivista palautetta aiemmin tehdyistä töistä.

Ota yhteyttä valitsemiisi myyjiin ja pyydä näytteitä aikaisemmista töistä. Tarkista työn laatu.

Fiverrissä on myös huonotasoisia palveluntarjoajia, joiden työn jälki ei ole laadukasta. Kannattaa etsiä muutama hyvä myyjä ja toimia heidän kanssaan pitkäjänteisesti sen sijaan, että etsisi jatkuvasti uusia.

Jos sinulla on erityisiä toiveita, huolehdi että ne on mainittu tilauksessa epäselvyyksien välttämiseksi.

Joskus arviot ovat keksittyjä. Jos sama henkilö on tehnyt paljon arvioita, on usein kyse juuri tästä.

Jos uusi myyjä myy ”high ticket” -palvelua huomattavan halvalla, ole varovainen.

Yleisimmät ongelmat

Myyjä tekee työnsä huonosti.
Myyjä ei toimita työtä sovitussa ajassa.
Myyjä toimittaa työnsä sovitussa ajassa, mutta se on tehty eri tavalla kuin on mainostettu.

On hyvä tietää nämä asiat

Jos työn hinta on 5 dollaria, et todennäköisesti saa kovin hyvää palvelua. Tosin joskus se on mahdollista. Silloin myyjä on uusi ja hän haluaa saada nopeasti asiakkaita ja mahtavaa palautetta. Tämän myyjän palveluiden hinnat nousevat varmasti jatkossa.

Kolmansissa maissa asuvalle myyjälle pienikin summa saattaa olla paljon rahaa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että palvelu olisi aina laadukasta.

Työ saattaa olla suora kopio, joka voi aiheuttaa ostajalle harmia esimerkiksi Google-näkyvyydessä.

Kannattaa olla erityisen tarkkana, jos myyjä hehkuttaa SEO-osaamistaan tai myy linkkejä parantamaan nettisivujesi Domain Ratingiä. Samat linkit voidaan myydä moneen kertaan, jolloin Google rankaisee kopioinnista.

Jos et halua jakaa henkilökohtaisia tietoja muiden kanssa, se onnistuu Fiverrissä. Voit toimia myös anonyymisti.

Suomalainen ostaja säästää palkkakuluissa jopa yli 30 %, koska ostajan ei tarvitse palkata työntekijää. Tällöin työnantajamaksuja ei tarvitse maksaa.

Alennusta ensimmäisestä tilauksestasi

Tämän artikkelin lopussa olevasta linkistä saat 20 % alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi. Kannattaa hyödyntää alennus.

Kuinka myydä omia palveluitaan Fiverrissä?

Kuka tahansa voi myydä Fiverrissä omia palveluitaan. Fiverr suosii uusia myyjiä. Jos palvelu ja työnjälki on positiivista ja asiakaspalaute hyvää, näkyvyys paranee nopeasti. Tämä taas johtaa uusiin tilauksiin.

Yhteenveto Fiverristä

Kokonaisuudessaan Fiverr on hyvä palvelu, josta on mahdollista löytää edullisesti freelancer-työntekijöitä. Suurin osa palveluntarjoajista tekee työnsä hyvin ja usein huomattavan edullisesti. Kannattaa luottaa omaan harkintaan. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä, se ei yleensä ole sitä.

Myyjiltä kannattaa pyytää aikaisimpia töitä nähtäväksi sekä lukea aikaisempien asiakkaiden arvostelut ennen tilausta. Jos työn jälki ei miellytä, voit pyytää Fiverriltä rahat takaisin.

Fiverr on oiva apuväline kaikille online-liiketoimintaa tekeville. Suosittelen lämpimästi.


Fiverr

LUE LISÄÄ

Verkkokaupan perustaminen – 25 rahanarvoista vinkkiä

VPN Suomi – Paras VPN top 10

Paras webhotelli Top 10 – tässä ovat maailman parhaat  hostingpalvelut

JAA ARTIKKELI