Dropshipping – Verkkokauppa ilman varastoa ja tavaran postitusta

Dropshipping on liiketoimintamalli joka mahdollistaa tuotteiden myynnin ilman varastoa ja postitusta. Tavaran valmistaja tekee sen puolestasi.

Kun asiakas on ostanut ja maksanut tuotteen, tilaus toimitetaan valmistajalle joka postittaa sen suoraan asiakkaalle. Myyjän ei tarvitse ostaa tuotteita etukäteen varastoon, eikä postittaa niitä asiakkaille. Se on paras tapa aloittaa verkkokauppa.

Suomessa dropshipping liiketoiminta on vielä pientä, mutta se kasvaa kohisten koska sen edut ovat niin suuret.

Mitkä yritykset tarjoavat dropshippingpalveluita

Parhaat kansainväliset dropshipping palveluita tarjoavat toimijat ovat nämä:

AliDropshipping logo
Salehoo logo
spoket logo

Dropshipping palveluita tarjoavat yritykset ovat integroineet palvelunsa suurimpiin kauppapaikkoihin, joiden kanssa ne tekevät tiivistä yhteistyötä. Esimerkiksi  Salehoo toimii parhaiten Amazonin ja Shopifyn kanssa.

Salehoo on alan johtavia palveluita yli +8000 tavarantoimittajan ja yli 2,5 miljoonan tuotteen tarjonnallaan.

Paras palvelu USA:ssa ja Euroopassa valmistetuille tuotteille on Spocket. Yli 80% sen tarjoamista tuotteista on valmistettu Euroopassa tai USA:ssa ja se on tunnettu nopeista toimitusajoistaan.

Jos tuotteet lähetetään EU:n sisällä, vastaanottajan ei tarvitse huolehtia tulleista tai arvonlisäveroista.

Alidropshipping palvelun voit liittää WordPressiin tai Woocommerceen. Se toimii niissä saumattomasti. Palvelu tekee tiivistä yhteistyötä Aliexpressin kanssa ja sillä on yli 100 000 tavarantoimittajaa ja yli 100 miljoonaa Kiinassa valmistettua tuotetta valikoimissaan.

surging icon

Dropshippingin hyötyjä

Dropshipping on hyvä liiketoimintamalli aloitteleville yrittäjille. Sen avulla voi helposti testata ja kokeilla millä tuotteilla on kysyntää markkinoilla. Kun oikeat tuotteet ja kohderyhmä löytyvät, toimintaa voidaan skaalata laajemmaksi. Näin voi opetella tuntemaan markkinat pienillä riskeillä.

Ei sido pääomaa

Dropshipping on hyvä liiketoimintamalli aloitteleville yrittäjille. Sillä voi helposti testata ja kokeilla millä tuotteilla on kysyntää markkinoilla. Sitten kun oikeat tuotteet ja kohderyhmä löytyy, toimintaa voi skaalata isommaksi. Näin voi opetella tuntemaan markkinat pienillä riskeillä.

Helppo aloittaa

E-liiketoimintaa on helpompi tehdä kun ei tarvitse olla tekemisissä fyysisten tuotteiden kanssa. Varastovuokrat, pakkaus, lähetyskulut, inventaariot, tuotteiden palautus sekä varastossa olevien tuotteiden jatkuvan valvonnan voi unohtaa.

Pienet riskit

Toiminnan pyörittämiseen tarvitaan vain tietokone ja oma työpanos. Moni dropshippaaja toimii kotoa käsin.

Helppo skaalata

Kun kauppa alkaa käydä, voi etsiä uusia tavarantoimittajia ja laajentaa valikoimaa. Perinteisesti jos kauppamäärät kasvavat, myös työpanoksen määrä kasvaa. Dropshippingissä työpanos ei kasva koska tavarantoimittajat tekevät työt.

Suuret valikoimat tuotteita

Käytettävissä on suuri valikoima tuotteita, joista voi testaten todeta, mitkä niistä käyvät kaupaksi.

Ei paikkasidonnaisuutta

Dropshipping ei ole paikkasidonnainen. Tarvitaan vain internet-yhteys sekä yhteydenpitoa asiakkaiden ja valmistajien kanssa.

Dropshipping kuva

Tuotteita ei tarvitse itse postittaa asiakkaille

Aikaa säästyy paljon muuhun, kun ei tarvitse postittaa tuotteita asiakkaille.

Tuotteita ei tarvitse ostaa varastoon

Koska tuotteita ei tarvitse ostaa varastoon säästyy paljon aikaa ja rahaa

Dropshippingin haittoja

Edellämainitut seikat tekevät dropshippingista erittäin houkuttelevan tavan myydä tuotteita verkossa. Dropshippingissä on joitakin haittoja mitkä on mahdollista minimoida.

Marginaalit voivat olla pieniä

Koska aloittaminen on niin helppoa ja edullista, joissakin tuotesegmenteissä myydään tuotteita pienillä marginaaleilla. Jotkut polkevat hintoja saadakseen liikevaihdon kasvamaan.

Postitusongelmat

Useimmilla myyjillä on useampia tavarantoimittajia. Jos asiakas tilaa kerralla useampia tuotteita eri valmistajalta, jokaisesta menee erikseen postimaksut. Tuotteiden yhdistäminen tilauksissa voi joskus aiheuttaa ongelmia.

Inventaario-ongelmat

Tavarantoimittajien varastot tyhjenevät joskus nopeasti, ja silloin pitkät toimitusajat voivat olla ongelmana. Onneksi parhaissa palveluissa tavarantoimittajat ilmoittavat varastomäärät päivittäin, mikä helpottaa myyntipanostusten ennakointia.

Tavarantoimittajan virheet

Myyjä vastaa asiakkaalle tavarantoimittajien virheistä, joita parhaatkin tavarantoimittajat joskus tekevät. Ne saattavat haitata imagoa ja brändikuvaa asiakkaiden silmissä.

Tuotteiden kustomointi ja brändäys ovat usein rajoitettuja

Tuotteet on usein suunniteltu ja brändätty valmiiksi, joten niihin vaikuttaminen on rajoitettua. Jotkut tavarantoimittajat tarjoavat kustomointimahdollisuuden, jos tuotteita tilataan etukäteen tietty kappalemäärä.

Joissakin tuotevalikoimissa kilpailu on kovaa

Joissakin tuotevalikoimissa on kova kilpailu. Ikäviltä yllätyksiltä välttyäkseen, kannattaa perehtyä tuotevalikoimiin huolella etukäteen.

Vastuut ja velvoitteet

Kaikkeen liiketoimintaan liittyy aina omat riskinsä. Yksi yleisimmistä virheistä on pienillä voittomarginaaleilla huonosti valitut tuotteet. Dropshipping on oivallinen tapa kokeilla verkkokauppaliiketoimintaa pienillä riskeillä.

Koska myyjä on vastuussa tavarantoimittajan virheistä, kannattaa valita hyvämaineinen ja luotettava kumppani. Toisinaan tuotteiden toimitusajat ovat aivan liian pitkiä. Ihmiset ovat tottuneet saamaan tilaamansa tuotteet nopeasti.

Palautusten ja vaihtojen minimointi on tärkeää. Kannattaa suunnitella etukäteen miten niitä tulisi mahdollismman vähän. EU:n sisällä tuotteilla on kuluttajakaupassa 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Tullit ja arvonlisävero on syytä mainita selkeästi, ettei asiakkaalle tule turhia väärinkäsityksiä.

Jos myyt EU:n sisämarkkinoilla tuotettuja tavaroita, niistä ei tarvitse maksaa tulleja tai arvonlisäveroa.

Luottokortti kuva

Kuinka paljon alkuun tarvitaan rahaa?

Kustannukset ovat yksilöllisiä ja koostuvat pääasiassa verkkosivujen tekemisestä, kauppapaikan ja dropshipping-palvelun kuukausimaksuista sekä markkinointikuluista.

Halvimmalla pääsee jos tekee kaiken itse. Silloin pääsee alkuun parilla sadalla eurolla. Lisäksi on syytä varata markkinointiin rahaa noin 300-500 euroa.

Kenelle Dropshipping sopii?

Dropshipping sopii parhaiten aloitteleville verkkokauppiaille. Pienillä kustannuksilla voi testata tuotteita ja opetella kannattavan verkkoliiketoiminnan saloja.

Mistä löytyy tuotteita myytäväksi?

Tuotteita ja tavarantoimittajia on valtavasti. Ongelmana on löytää niistä parhaat.

Parhailla dropshippingiin keskittyvillä palveluilla on seulottu luotettavimmat tuotteet ja valmistajat. Salehoo, Alidropshipping ja Spocket ovat dropshipping-palveluista parhaat. Ne ovat edullisia ja niiden käyttö säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Palveluissa on myös valtavasti hyvää tietoa ja vinkkejä dropshippingista.

Neljä suurinta kauppapaikkaa, joihin tuotteet kannattaa laittaa myyntiin ovat:

amazon logo
Ebay logo
AliExpress logo
shopify logo

Miten aloittaa Dropshipping?

Paras tapa aloittaa dropshipping on rakentaa oman verkkokaupan kotisivut käyttäen WordPressin Woocommercea.

Voit tehdä verkkosivut itse tai teettää ne ammattilaisilla Fiverissä.  Se on maailman suurin digitaalisten palveluiden kauppapaikka.

Jos Amazon on suurin tavaroiden kauppapaikka, Fiverr on suurin digitaalisten palveluiden kauppapaikka. Kannattaa käydä tutustumassa. Siellä voit teettää ammattilaisilla logon, mainoksen tai vaikkapa kokonaiset verkkosivut.

Voit pyytää tarjouksen myös meiltä.

On vaikea saada luottamusta asiakkaisiin ilman omaa domain nimeä ja nettisivuja. Domainpäätteitä on monia erilaisia. Suosittelemme joko .fi- tai .com-päätteitä.

Parhaan .fi- päätteisen diilin saat Zonerilta.

Jos toiminta on pienimuotoista, parhaan .com- päätteisen diilin saat Sitegroundilta ,

Cloudwaysilta , jos toiminta on keskisuurta ja Kinstalta jos toiminta on suurta.

Nämä ovat ehdottomasti parhaat hostingpalvelut. Hinnat vaihtelevat n. 5 -30 eur/kk.

Parhaat dropshippingiin keskittyvät palvelut ovat:

Salehoo logo
AliDropshipping logo
spoket logo

Niistä löydät luotettavat tavarantoimittajat ja valtavasti tietoa alasta.

Kun verkkokauppa on pystyssä ja tuotteet sekä tavarantoimittajat valittu, on aika aloittaa markkinointi. Siihen on syytä varata alkuun satoja euroja.

Tällä sivustolla perehdytään tarkemmin digitaaliseen markkinointiin, joka on dropshippaajalle erityisen tärkeää.

kysymysmerkkejä

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mitä on dropshipping?

Se on vähittäiskaupan muoto, missä myyjä myy tuotteet ja tavaran valmistaja postittaa ne suoraan asiakkaalle.

Dropshipping suomeksi?

Dropshipping tarkoittaa suomeksi suoratoimitusta.

Onko dropshipping laillista?

Se on täysin laillinen liiketoimintatapa.

Dropshipping Suomi?

Dropshippingia voi tehdä suomesta käsin ja se on paras tapa aloittaa oma verkkokauppa. Dropshipping on Suomessa kovassa kasvussa ja monilla onkin jo oma dropshipping verkkokauppa.

Kuinka aloittaa dropshipping?

Tee ensin markkinatutkimus ja valitse sitten niche ja tuotteet. Valitse domain, webhotelli, tavarantoimittaja ja verkkokauppa-alusta. Kun verkkokauppa on valmis voit aloittaa markkinoinnin.

Voiko dropshippingia kokeilla ilmaiseksi?

Monet tavarantoimittajat antavat ilmaisen tutustumisjakson joka vaihtelee yleensä kahdesta viikosta kuukauteen.

Mitkä ovat parhaat dropshipping toimittajat?

Parhaat dropshipping toimittajat maailmassa ovat Salehoo, Spocket ja Alidropshipping .

Kuinka löytää dropshipping tuotteita?

Parhailla tavarantoimittajilla on valikoimissaan satojatuhansia tuotteita. Tuotteiden löytäminen ei ole vaikeaa sen jälkeen kun on löytänyt hyvän dropshipping toimittajan.

Amazon dropshipping Suomi?

Amazonissa voi tehdä dropshippingia suomesta käsin ja siellä on valtava määrä potentiaalisia asiakkaita.

Shopify dropshipping?

Dropshippingia voi tehdä Shopifyssa ja he kannustavat ja antavat siihen tukea.

Aliexpress dropshipping?

Aliexpress on erikoistunut dropshipping liiketoimintamalliin ja räätälöinyt infransa juuri sitä varten.

Dropshipping kokemuksia?

Dropshippingista on pääsääntöisesti vain hyviä kokemuksia. Sen suosio kasvaa jatkuvasti koska edut ovat niin suuret. Parhaat neuvot saa juuri toimintansa aloittaneilta taitai pitkään alalla toimineilta henkilöiltä dropshippaajilta. Internetin keskustelupalstoilta voi joskus saada myös hyödyllisiä vinkkejä.

LUE LISÄÄ:

Verkkokaupan perustaminen – 25 rahanarvoista vinkkiä

Paras hostingpalvelu 2024 – hyvä ja halpa kotimainen 

Paras webhotelli Top 10 – tässä ovat maailman parhaat hostingpalvelut 

JAA ARTIKKELI