Binance 2024 – Arvostelu ja suomalaisten Binance kokemuksia

Binancesta voi ostaa kryptovaluuttaa

Binance on maailman johtava kryptovaluuttapalvelu. Sillä on 28,5 miljoonaa käyttäjää (Lokakuu 2021) ja sen kautta voi ostaa ja myydä yli 500 kryptovaluuttaa. Palvelu perustettiin vuonna 2017 ja se kasvaa hurjaa vauhtia.

Suurin syy suosioon on palvelun monipuolisuus, innovatiivisuus (uusia sijoituspalveluita kehitetään jatkuvasti) sekä alan pienimmät välityspalkkiot. Binance on jopa 10-20 kertaa halvempi kuin monet sen kilpailijoista.

Rekisteröityminen on maksutonta ja sen voi tehdä sähköpostilla. Tilin ylläpito ja valuuttojen säilytys on myös ilmaista. Palveluun liittymällä voi hyödyntää sen loistavia finanssityökaluja ja saa samalla uusinta tietoa kryptosijoittamisesta.

Rekisteröitymällä Binanceen tästä linkistä saat

100 dollarin sign up bonuksen ja
500 dollarin savings voucherin

Binance banneri


Kryptovaluutat ja maksutavat

Palvelussa voi ostaa ja myydä yli 500 eri kryptovaluuttaa. Maksuvaihtoehtoina ovat credit/debit kortit (Visa, Mastercard), SEPA pankkisiirto, Paxful (yli 300 maksutapaa) ja iDeal-pankkisiirto.

Binancessa voi ostaa esimerkiksi näitä 12 maailman suosituinta kryptovaluuttaa.

1. Bitcoin (BTC)
2. Ethereum (ETH)
3. Tether (USDT)
4. Binance Coin (BNB)
5. USD Coin (USDC)
6. Cardano (ADA)
7. Solana (SOL)
8. XRP (XRP)
9. Terra (LUNA)
10. Polkadot (DOT)
11. Dogecoin (DOGE)
12. Avalanche (AVAX)

Kulut, palkkiot ja nostorajoitukset

Binancen palvelumaksut ovat markkinoiden pienimmät. Suurien kaupankäyntivolyymien skaalaedut on siirretty hintoihin.

Keskimääräinen palvelumaksu on 0,1 %. Näihin kuluihin saa vielä 25 % alennuksen käyttämällä Binance Coineja (BNB). Kaupankäyntipalkkion lisäksi transaktioista vähennetään lohkoketjumaksu. Tämä on yleinen käytäntö kaikissa kryptovaluuttojen kauppapaikoissa.

Nostoista veloitettavat palvelumaksut riippuvat myös siitä mikä kryptovaluutta on kyseessä. Tunnetuimmilla valuutoilla on pienemmät palvelumaksut kuin vähemmän tunnetuilla.

Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä pienemmät ovat palvelumaksut. Jos kaupankäyntivolyymi ylittää 30 BTC kuukaudessa, pääset VIP1-tasolle, jolloin kulut ovat 0,09 % (0,0675 % BNB:tä käyttämällä).

Binance on jopa 10-20 kertaa halvempi kuin useimmat sen kilpailijoista.

Binance palvelut

Binancella on monipuolinen palveluvalikoima. Sen tunnetuimpia palveluita ovat:

Exchange

Binancen pörssissä voi ostaa tai myydä kryptovaluuttaa kuten Bitcoin tai Ethereum. Valikoima on markkinoiden kattavin ja se sisältää yli 500 kryptovaluuttaa.

P2P Trading

Peer to peer kauppapalvelu yhdistää kryptovaluuttojen ostajan ja myyjän. He voivat tehdä kauppaa keskenään käyttämällä Fiat-valuuttaa.

Credit/debit kortti

Luottokortilla voi ostaa suoraan kryptovaluuttoja. Palvelun välityspalkkiot ovat korkeat 4,5 %, joten kaupat kannattaa tehdä Spot-pörssissä huomattavasti pienemmillä palkkioilla.

SEPA/ Wire Transfer

Binancen kautta on mahdollista ostaa kryptovaluuttoja käyttämällä SEPA pankkisiirtoa. Valuuttana käyvät eurot ja tilisiirrot ovat ilmaisia.

SEPA-siirrot ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhtiö ei ole kertonut vielä aikatauluja niiden palauttamisesta, mutta huhutaan, että ne aukeavat lähiaikoina.

Kryptovaluuttojen ostaminen

Kun olet rekisteröitynyt ja siirtänyt tilillesi rahaa, voit aloittaa kaupankäynnin. Kaupat kannattaa tehdä Binance Exchange -kauppapaikassa.

Binance Trading Platform

Kaupankäyntialusta on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen. Kryptovaluuttojen määrä on vaikuttava. Palvelusta löytyy käytännössä kaikki kryptovaluutat ja uusia lisätään jatkuvasti.

Käyttäjä voi valita itselleen sopivimman alustan joko Spot Trading tai Margin Trading vaihtoehdoista.

1. Spot Trading

Sopii peruskäyttäjälle. Se tarjoaa riittävästi työkaluja kauppojen tekemiseen.

2. Margin Trading

Käyttöliittymässä on enemmän vaihtoehtoja ja ne voivat tuntua alkuun monimutkaisilta, mutta käyttöön saa enemmän työkaluja, taulukoita ja grafiikkaa. Vaihtoehtoina on Convert ja Advanced.

Binance säästöt

Omia säästöjä voi pitää joko flexible- tai locked options -tilillä.

Flexible

Tililtä voi nostaa vapaasti rahoja omaan käyttöön. Tilillä on vaihtuvat korot.

Locked Options

Rahat lukitaan tilille tietyksi ajaksi, eikä niitä voi nostaa. Tilillä on kiinteät ja suuremmat korot.

Staking

Omaa kryptovaluuttaa voi lainata markkinoille korkoa vastaan ennalta määrätyksi laina-ajaksi. Lainan vastaanottaja maksaa parempaa korkoa, koska hän voi vivuttaa kyseistä valuuttaa pidemmäksi aikaa.

Defi

Jos lainaat kryptovaluuttaasi pidemmäksi aikaa, tunnetuimmille maksetaan yli 20 % vuosikorkoa. Vastaavia korkoja et saa mistään suomalaisesta pankista.

Binance Smart Pool

Valuuttojen louhijat voivat liittyä isompaan louhijaryhmään, joka jakaa voitot yhdessä. Louhinta keskitetään automaattisesti parhaiten tuottaviin kryptovaluuttoihin.

Academy

Binance Akatemiassa voit opiskella ilmaiseksi ja saada alalta uusinta tietoa. Kattavia artikkeleita on kymmeniä, joiden aihealueina on vaikkapa blockchain, nft, kryptovaluutat tai metaverse.

Labs

Binance Labs tukee lohkoketju ekosysteemin kehittämistä ja tarjoaa rahoitusta start up -yrityksille. Labsissa on myös hyviä blogeja alan ammattilaisilta.

Charity

Binance Charity on hyväntekeväisyysjärjestö, joka etsii lahjoituskohteita yleishyödyllisille kohteille. Partnereita ovat esimerkiksi UNICEF ja Reforest Action.

NFT

NFT on kryptovaluuttatekniikka, jossa kirjataan ja yksilöidään lohkoketjujen avulla omistussuhteita virtuaalisiin kohteisiin. Palvelussa on valtava NFT-valikoima, joista voi ostaa itselleen omansa.

Featured Market

On markkinapaikka, missä sisällöntuottajat voivat esitellä ja myydä NFT-teoksiaan keräilijöille. Kaikki tapahtuu suoraan lohkoketjussa.

TrustWallet

TrustWallet on Binancen oma lompakko, missä voi säilyttää omia ostoksiaan. Lompakolla on yli 25 miljoonaa käyttäjää ja sitä pidetään yhtenä luotettavimmista kryptolompakoista.

Research

Binancen oma tutkimuslaitos tarjoaa syvällisiä analyysejä ja puolueetonta tietoa kaikille digitaalisen omaisuuden alan toimijoille. Projektiraportit ja analyysit on luettavissa Research sivuilla.

Binance Pay ja Binance Visa-kortti

Binance Pay on nopea ja turvallinen tapa lähettää kryptovaluuttaa. Ostaminen ja lähettäminen on ilmaista. Yli 40 kryptovaluutan joukosta voi valita mitä käyttää.

Kortin käyttäjä voi käyttää omia kryptovaluuttojaan ympäri maailmaa yli 60 miljoonassa liikkeessä, jotka hyväksyvät Fiat-valuutan luotto- ja maksukortilla.

Binancen Visa-kortin voit tilata heti, kun olet rekisteröitynyt palveluun. Kortissa ei ole kuluja ja se on suojattu korkeimmilla turvastandardeilla. Voit käyttää omia kryptovaluuttojasi milloin vain.

Binance Visa -kortilla voi ansaita jopa 8 % käteispalautusta kortilla tehdyistä ostoksista.

Binancen pankkikortti käy kaikissa suomalaisissa kaupoissa.

Binance Crypto Loans

Binancen kautta on mahdollista saada lainaa omistamiasi tunnetuimpia kryptovaluuttoja vastaan kuten Bitcoin tai Ethereum.

Lainan etuna on se, ettei sinun tarvitse myydä kryptovaluuttojasi ja maksaa niiden myyntivoitoista veroja, vaan voit käyttää niitä lainan vakuutena.

Binance Liquid Swap

Binance Liquid Swap tarjoaa vakaammat hinnat ja pienemmät maksut suurissa transaktioissa. Se helpottaa digitaalisten omaisuuserien Fiat-valuutan vaihtoa.

Binance futuurit ja johdannaiset

Futuureilla voi ennakoida kryptovaluuttojen kuten Bitcoin, Ethereum jne. hinnanvaihteluita (ei niinkään valuuttojen ostoa tai myyntiä).

Binance futuurit mahdollistavat jopa 125-kertaisen vivun käytön. Niillä sijoittaja voi moninkertaistaa tulonsa (ja myös tappionsa) 125-kertaisesti. Enemmän kuin millään muulla alustalla.

Futuurien käyttöliittymä on sama kuin Spot Tradingissä, siinä on vain muutama lisäosa mukana.

Binance tarjoaa Token johdannaisia ja niillä voi hyödyntää kryptovaluuttojen kurssinousuja ja -laskuja.

Nostorajoitukset

Nostorajoitukset ovat yksinkertaiset.

1 tason tililtä voi nostaa 2 BTC/ 24 h.
2 tason tililtä voi nostaa 100 BTC/24 h.

Varmennetuille (KYC) tileille ei ole talletusrajoja.

Binance Suomi

Kauppaa voi tehdä Spot-pörssissä osittain Suomen kielellä, mutta palvelun yleiskieli on englanti. Asiakkaan turvallisuus varmistetaan kaksiosaisella tunnistautumisella (KYC) silloin, kun palveluun rekisteröidytään ensimmäistä kertaa.

Binance rekisteröityminen

Binance käyttää moderneimpia turvallisuusprotokollia. Palveluun rekisteröityminen on helppoa ja se tehdään sähköpostilla. Tarvitaan vain sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, salasana ja matkapuhelinnumero.

Näiden tietojen syöttämisen jälkeen saat viestin sähköpostiisi. Viestissä on vahvistuslinkki, jota klikkaamalla tilisi avataan. Palveluun voi rekisteröityä heti ja alla olevan tunnistautumisen voi tehdä myöhemminkin.

Henkilöllisyyden varmentaminen (KYC)

Onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen suoritetaan henkilöllisyyden varmentaminen KYC (Know Your Customer) prosessin avulla. Tämä toimenpide vaaditaan kaikilla markkina-alustoilla, jotka hyväksyvät SEPA-pankkisiirrot. Varmistusprosessi täyttää finanssivalvonnan vaatimukset ja se on nykyisin yleinen käytäntö.

Tarvitset kuvan passista, ajokortista tai henkilökortista. Ajokortista ja henkilökortista tarvitset kuvat kortin molemmilta puolilta. Tämän lisäksi tarvitset selfie-kuvan itsestäsi.

Ota kuvat etukäteen ennen kuin aloitat KYC-prosessin.

Ohessa on YouTube-video siitä, miten KYC prosessi tehdään.

Henkilöllisyyden varmentaminen on itseasiassa varsin yksinkertaista

1. Klikkaa verify nappia
2. Valitse kotimaa
3. Täytä henkilötiedot
4. Valitse käytettävä id-kortti (passi, ajokortti tai henkilökortti) ja lataa kuvat järjestelmään.
5. Järjestelmä varmistaa kameran avulla, että olet aito henkilö. Liikuta hitaasti päätäsi hyvässä valossa tietokoneen tai matkapuhelimen kameran edessä.

Kun olet varmentanut henkilöllisyytesi, voit tehdä pankkisiirron tilillesi ja aloittaa kaupankäynnin Spot Tradingissä.

Tällä hetkellä uusi asiakas saa liittymislahjana hurjat edut:

100 dollarin sign up bonus ja
500 dollarin Savings Voucher

5 dollarin Cash Voucher

Saat 5 dollarin Cash Voucherin, kun teet ensimmäisen yli 50 dollarin FIAT tai P2P talletuksen.

50 dollarin Spot Cashback Voucher

Saat 50 dollarin voucherin, kun teet 5 päivän sisällä ensimmäisen kryptotalletuksen.

45 dollarin Spot Cashback Voucher

Saat 45 dollarin Voucherin, kun teet ensimmäisen vähintään 100 dollarin suuruisen kryptovaluuttakaupan.

500 dollarin BUSD Savings Voucher

Ostamalla kryptovaluuttaa vähintään 50 dollarilla saat 500 dollarin voucherin, minkä voit käyttää Binance säästötuotteiden välityspalkkioihin.

Saat nämä kaikki edut käyttöösi rekisteröitymällä palveluun tästä linkistä.

Binance rekisteröityminen

Binance kokemuksia

Monien kryptosijoittajien mielestä Binance on markkinoiden paras pörssi. Siellä on laajin valikoima kryptovaluuttoja sekä niiden johdannaisia. Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen.

Käyttäjien mielestä suurin plussa Binancessa on sen kustannukset. Ne ovat markkinoiden pienimmät ja laskevat entisestään, jos sijoittaja käyttää maksuissaan Binance Coineja (BNB).

Toinen iso plussa on palvelun nopeus. Vaikka käyttäjiä on paljon ja kaupankäyntivolyymit ovat suuremmat kuin kilpailijoilla yhteensä, palvelu on silti huippunopea. Binancen Match Engine mahdollistaa 1,4 miljoonaa transaktiota sekunnissa.

Suuret käyttäjämäärät houkuttelevat hakkereita ja sen vuoksi Binance panostaa erityisesti turvallisuuteen. Hakkerit ovat pystyneet murtautumaan palveluun vain yhden kerran (vuonna 2019) ja silloin he onnistuivat varastamaan 7000 Bitcoinia. Binance korvasi asiakkailleen heidän kärsimänsä vahingot. Turvallisuutta on parannettu sen jälkeen ja Binancea pidetään nykyisin maailman turvallisimpana kryptopörssinä.

Negatiivisia kokemuksia sijoittajilla on joskus ollut asiakaspalvelussa ja sen hitaudessa. On kuitenkin ymmärrettävää, että asiakaspalvelu joskus ruuhkautuu, jos käyttäjiä on melkein 30 miljoonaa. Yritys tiedottaa aktiivisesti erityisesti sosiaalisessa mediassa ja toimitusjohtaja Zhao onkin innokas Twitterin käyttäjä. Hän twiittaa säännöllisesti palveluun liittyviä uutisia.

Binancella on ollut ongelmia eri maiden sääntelyviranomaisten kanssa. Ala on uusi ja monissa maissa lainsäädäntö seuraa jälkijunassa. Esimerkiksi tämän vuoksi SEPA-maksut ovat olleet pois käytöstä joitakin kuukausia. Huhutaan, että ne aukeavat lähiaikoina.

Tässä on suomalaisten sijoittajien Binance kokemuksia.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Mikä on Binance?

Binance on maailman suurin kryptovaluuttapörssi. Sen toimitusjohtaja ja perustaja on Changpeng Zhao, joka on alan tunnetuimpia henkilöitä. Binance on monien suomalaisten suosima kauppapaikka, missä voi ostaa suoraan kryptovaluuttoja sekä niiden johdannaisia.

Onko palvelu kallis?

Palvelumaksut ovat markkinoiden edullisimmat. Välityspalkkiot ovat pienet, koska skaalaedut on siirretty hintoihin. Binancen hallinnoimissa palveluissa on enemmän kryptovaluuttaa kuin kaikilla kilpailijoilla yhteensä.

Onko palvelu turvallinen?

Binancea pidetään yhtenä maailman turvallisimmista ja luotettavimmista kryptovaluuttapörsseistä. Sen turvallisuusasetukset ovat alansa huippua ja siksi sillä on jo 28,5 miljoonaa käyttäjää.

Miten Kryptovaluuttoja säilytetään?

Binancea pidetään turvallisena säilytyspaikkana, mutta ostokset kannattaa silti kotiuttaa omaan lompakkoon. Tilillä kannattaa säilyttää vain niitä valuuttoja mitä tarvitset päivittäiseen kaupankäyntiin.

Voiko palvelun ulkopuolelta siirtää valuuttaa sen sisälle?

Palveluun voi siirtää yli 500 kryptovaluuttaa palvelun ulkopuolelta. Samoin ostokset voi kotiuttaa palvelun ulkopuoliseen lompakkoon.

Mitä käyttö
järjestelmää palvelu tukee?

Binance tukee kaikkia merkittäviä laitteita ja käyttöjärjestelmiä kuten Android ja iOS.

Mikä on Binance Matching Engine?

Se on markkinoiden tehokkain Match Engine, joka pystyy käsittelemään 1,4 miljoonaa tilausta sekunnissa. Koska palvelua käyttää yli 28,5 miljoonaa asiakasta, sen täytyykin olla huipputehokas.

Onko Binance Visa-kortti ilmainen?

Kortti on ilmainen eikä siinä ole kuluja. Korttia voi käyttää Suomessa kaikissa kaupoissa.

Onko palveluun
rekisteröityminen vaikeaa?

Rekisteröityminen on helppoa ja siihen tarvitaan vain sähköpostiosoite.

Mitä eri valuuttoja voi ostaa?

Palvelussa voi ostaa yli 500 eri kryptovaluuttaa ja uusia lisätään jatkuvasti.

Onko valikoima parempi kuin pörsseissä?

Palvelun kryptovaluuttatarjonta on ylivertaista verrattuna pörssien tarjontaan.

Mikä on TrustWallet?

TrustWallet on Binancen oma kryptovaluuttalompakko.

Mikä on Binance Coin?

Binance Coin (BNB) on Binancen oma kryptovaluutta. Se on maailman kryptovaluutoista neljänneksi suurin. Jos käytät Binance Coineja palvelussa, saat 25 % alennuksen palvelumaksuista.

Voiko Binancessa ostaa muutakin kuin kryptovaluuttaa?

Palvelu on tunnettu innovatiivisuudestaan. Se on nykyisin paljon muutakin kuin pelkkä kryptopörssi. Uusia palveluita ovat mm. Futuurit, Launchpad, Staking, Savings ja Binance Visa/Mastercard.

Onko palvelussa puhelintuki?

Puhelintukea ei ole. Paras tapa olla yhteyksissä asiakaspalveluun on sähköposti ja Chat.

Mikä on Binance Launchpad?

Jos omistat yli 100 kpl Binance Coinia (BNB) voit osallistua IEO (Initial Exchange Offering) Tokeneiden arvontaan. Palkintona voit ostaa uusia kryptovaluuttoja ennen niiden julkista liikkeellelaskua.

Mikä on Binance Charity?

Se on hyväntekeväisyysjärjestö, joka lahjoittaa Bitcoineja apua tarvitseville. Binance Charityn kautta voi lahjoittaa rahaa erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Yhteenveto Binancesta

Binance on turvallinen ja helppokäyttöinen palvelu. Sillä on pian 30 miljoonaa käyttäjää ja sen kautta voi ostaa ja myydä yli 500 kryptovaluuttaa.

Suurimpana syynä palvelun suosioon on sen innovatiiviset palvelut ja markkinoiden alhaisimmat hinnat. Markkinajohtajan välityspalkkiot ovat jopa 10-20 kertaa pienemmät kuin useimmilla kilpailijoilla.

Tutustu Binanceen tästä linkistä , niin saat

100 dollarin sign up bonuksen ja
500 dollarin Savings Voucherin!

Samalla voit tutustua myös muihin palveluihin, kuten Binance Academy, Binance Labs ja Binance Research. Näistä palveluista saat uusinta tietoa vaikkapa lohkoketjutekniikoista tai uusista kryptovaluutoista.

Hyödynnä edut ja tutustu markkinoiden parhaaseen palveluntarjoajaan.

Binance banneri

LUE LISÄÄ:

Sijoittajien Nornet kokemuksia 2024 – Nordnet rahastot ja osaketilit
Mistä rahaa nopeasti – 21 parasta tapaa miten saada rahaa (online ja offline)
Halvin sähkösopimus 2024 – Näin löydät halvinta sähköä

JAA ARTIKKELI